Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skift pakning på radiatorens udluftningsventil

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

En rusten stribe ned ad radiatoren er et sikkert tegn på en utæthed, som skal udbedres.

I 90 % af alle tilfælde skyldes utætheden en defekt pakning om luftskruen og ikke en utæt radiator. Inden luftskruen kan fjernes, skal vandet være tappet af varmeanlægget. Når luftskruen skal fjernes, bruges der en skiftenøgle eller en papegøjetang.

Her er det tydeligt at se, at pakgarnet på luftskruen er mørnet væk, hvilket er årsagen til den rustne stribe ned ad radiatoren. På den nye luftskrue laves der hak i gevindet med en tang, så pakgarnet hænger bedre fast.

Det lille hul, der er i siden af ventilen, skal vende skråt ned og udad, når ventilen er monteret. Så slipper man for vand på væggen, når radiatoren luftes ud.

Pakgarnet skal lægges stramt på, og det skal ned i alle rynker på gevindet, for ellers bliver den utæt igen i løbet af få år. Efter pakgarn skal der naturligvis smøres med paksalve, så samlingen bliver helt tæt.

Når gevindet i luftskruen først har fået fat, skrues det helt i med en skiftenøgle. Da det er et messinggevind, må det ikke spændes alt for hårdt. Men pakgarn og salve skal nok sikre en tæt samling. Når den nye ventil er skruet i, kan der igen fyldes vand på anlægget.

LÆS OGSÅ: Termostat - sådan virker din radiatortermostat

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage