Sæt turbo på din kompostbunke

En håndfuld orme i kompostbunken eller -beholderen laver hurtigt dit grønne affald om til den fineste og mest næringsrige ormekompost til din have og krukker. Og gider du ikke ligge på dine ømme knæ og grave regnorme op, så bestil dem i stedet på nettet!

Hvor mystisk og sjovt det end lyder, findes der faktisk mange internetbutikker, som sælger de såkaldte kompost-orme. Ormene hører til i samme ledormefamilie som regnormen. Dog er de hurtigere til at gnaske sig igennem gamle salatblade, haveaffald og sågar køkkenaffald, ligesom deres afkom også udvikler sig til kønsmodne orme på blot tre uger.

Du skal blot søge efter ”kompostorme” på internettet, og så dukker en masse forskellige tilbud op.

Bestil dine kompost-orme i foråret

Den største forskel på almindelige danske regnorme og kompostormene er dog, at regnormene graver sig ned om vinteren, hvor deres kompostfætre og -kusiner kun bevæger sig på overfladen. Af samme årsag bør du købe dine kompostorme til foråret, for kompostormene kan fryse ihjel, hvis temperaturen kommer under nul grader.

LÆS OGSÅ: Kompostkværn

Sådan holder du liv i din kompost

Har du allerede en velfungerende ormekultur i din kompostbunke, er det en rigtig god idé, at dække den til med nedfaldsblade og andet haveaffald, inden det bliver vinter. På den måde er der faktisk en chance for, at dine orme overlever vinterkulden.

Den bedste nyhed er så, at kompostormenes æg nok skal klare selv den hårdeste vinter. Når det bliver forår, klækker æggene og i løbet af få uger, er kompost-fabrikken i gang igen.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Haven