Byggevejledning
Let
Svær

Mange havestier er af fliser eller sten. Men sådan behøver det ikke at være – en havesti kan sagtens bygges i træ. Det tager ikke engang længere tid, end det tager at lave en velfunderet flisegang.

I haven her havde vi i forvejen en træterrasse, og da vi gerne ville kunne komme tørskoet over til drivhuset, blev løsningen en havesti bygget på en simpel plankekonstruktion i samme træ som ligger på terrassen.

Byg terrasse på samme vis

Undervejs stødte vi på en enkelt forhindring: et træ, som stod lige der, hvor stien skulle gå. Vi kunne have fældet træet, men i stedet valgte vi at slå et slag udenom. Det kræver kun en lille ændring i opbygningen, så kan du bygge en solid afvigelse fra den lige vej uden at svække konstruktionen.

Stien her er kun halvanden meter bred, men den er i princippet bygget som en terrasse, så hvis du vil, kan du bruge den samme opskrift til at bygge dig en lille eller stor terrasse, fritstående eller i sammenhæng med en lækker havesti af træ.

Redaktionen anbefaler: Sådan lægger du brædder på terrassen

Download artiklen og få en trin-for-trin vejledning til terrasseprojektet. Vi viser dig blandt andet, hvordan du bygger et stærkt underlag.