Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rul græsset på

Print Gem artikel

I stedet for at så græs og vente på, at det vokser op, kan du i stedet på ganske kort tid rulle græs direkte på jorden. Vi viser her, hvordan du gør det.

Græsset skal lægges oven på 10-15 cm god muldjord, som er blevet gennemarbejdet, så det er fri for sten og grene. Fagmanden har lavet et bræt, hvor han har skåret et 2,5 cm højt hjørne af i den ene side. På den måde kan han lægge det på fortovet og trække jorden af så han får det rigtige niveau.

Når niveauet er i orden, skal der tromles. Her kan du enten bruge en havetromle eller en stor tønde fyldt med vand.Jorden skal tromles grundigt, så fagmanden tromler både et par gange på langs og bagefter på tværs.

Overfladen skal være så fast, at du kan gå på den uden at sætte nævneværdige spor. Når bunden er klar, kan du begynde selve lægningen. Vær opmærksom på, at du ikke må vande jorden, inden du ruller græsset på. Det øger kun risikoen for, at græsset rådner.

Det første græs skal blot lægges op til hjørnet og rulles ud, mens fagmanden sikrer sig, at det er jævnt og flugter med flisekanten. Næste rulle skal stødes op til den første, så de ligger tæt sammen, og ellers rulles på som den første rulle.

I enden er rullen for lang. Her bruger fagmanden en hobbykniv og et lige bræt til at skære græsset over, men han kunne såmænd også have brugt en arp spade eller lignende.

I den næste række må du ikke starte med en hel rulle græs, da stødsamlingerne skal ligge forskudt. Fagmanden ruller derfor rullen halvvejs tilbage og skærer græsset over. Den anden halvdel kan nu bruges i den anden ende. Ude i siden langs hækken er der ikke plads til en hel rulle, da der kun er ca. 20 cm.

Fagmanden deler derfor en rulle på midten med en gammel fukssvans, som nemt skærer sig gennem græsset. Den halve rulle lægges nu på samme måde som resten af græsset. Når alt græsset er rullet på, skal det atter tromles, så her bruger fagmanden atter tønden, men tromler kun på langs for ikke at forskubbe græsset.

Græsset kan faktisk tages i brug med det samme, men det har bedst af, at du lader det ligge ubetrådt i et par uger, så rødderne kan få ordentligt fat. De første 14 dage efter lægning skal græsset vandes hver dag. Der skal rigeligt med vand til, specielt i sommermånederne.

Har du lagt græsset om vinteren, skal du ved de første solskinsdage i foråret sørge for at vande græsset igen, så det ikke udtørres. Efter tre uger bør du give plænen en gang let gødning. Rullegræs er en nem og hurtig måde at få en flot græsplæne uden ukrudt.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Rul græsset på
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage