HURTIG PLÆNE: Når rullegræsset er lagt, går der kun to-tre uger, før du kan gå på din nye plæne.

HURTIG PLÆNE: Når rullegræsset er lagt, går der kun to-tre uger, før du kan gå på din nye plæne.

HVAD BRUGES RULLEGRÆS TIL?
Rullegræs PLÆNER Rullegræs bruges primært, når vi skal anlægge en græsplæne og hurtigt vil kunne bruge den. Men det kan også bruges til reparation af en plæne.
Rullegræs på tagetPÅ TAGET Vi lægger også rullegræs – eller græstørv – på taget af fx sommerhuse. Det giver en mere stabil temperatur indendørs. Og så ser det rasende hyggeligt ud.
Rullegræs figurerFIGURER Det er også helt almindelig rullegræs, du skal bruge, hvis du vil lave sjove figurer i din have. En lænestol og et bjørneskind skal nok tiltrække opmærksomhed.

HVORDAN ARBEJDER DU MED RULLEGRÆS?

Forarbejdet er det samme, uanset om du vil lægge rullegræs eller så en plæne: Jorden skal graves igennem, sten og rodukrudt skal fjernes, jorden skal jævnes – fx ved at trække en palle hen over jorden – og jorden rives.

Fordelen ved rullegræs er udelukkende, at du kan bruge plænen hurtigere. Allerede efter to-tre uger må du gå på den nye plæne. Og et par uger senere er den klar til leg og boldspil.

Græsset rulles ud, og banerne af græs lægges helt tæt. Samlingerne mellem enderne på to ruller lægges uden overlap og i forbandt (som mursten i en væg).

Græsrullerne må ikke strækkes – de vil blot trække sig sammen igen, og så opstår der huller i din plæne. Når hele plænen er dækket, tromles plænen, og den vandes.

VIGTIGT OM RULLEGRÆS!

Rødderne på rullegræs må aldrig tørre ud. Dæk rullerne med plast, hvis du ikke skal bruge dem med det samme. Og husk at vande de første to-tre uger, hvis plænen etableres i en tør og/eller solrig periode.

SÆRLIGT VED RULLEGRÆS

Med rullegræs har du færre muligheder for at vælge den frøblanding, du ønsker. Rullegræs indeholder tre typer: almindelig rajgræs (40 %), rødsvingel (20- 40 %) og engrapgræs (20-40 %). Sammensætningen svarer til de mest solgte blandinger af græsfrø.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Få Gør Det Selvs store havetillæg og en bore-/skruemaskine for kun 89 kroner

Tilbuddet består af en bore-/skruemaskine, 2 numre af Gør Det Selv og et havetillæg, som indeholder vejledning til nogle af vores mest populære udendørs projekter.

Du får det alt sammen for kun 89 kroner + porto. Du sparer 459 kroner!

Ja tak, vis mig mere om det gode tilbud nu!

VARIANTER AF GRÆS OG RULLEGRÆS
Rullegræs på paller RULLEGRÆS Rullegræs bestilles normalt på nettet. Du skal regne med flere dages leveringstid, fordi græsset først skæres, når din ordre er modtaget. Der er ikke stor forskel på pris og kvalitet fra forskellige firmaer.
Rullegræs på tagetGRÆS OG TØRV TIL TAGET Rullegræs – eller græstørv – til at lægge på et tag indeholder andre typer græs end plænegræs. Rullegræsset kan bestilles hos samme producenter. Kvadratmeterprisen er ofte lidt højere.
Rullegræs på tagetLØGTÆPPE TIL TAGET I stedet for rullegræs på taget kan du lægge måtter med stenurt. Stenurt tåler tørre perioder, og ”det grønne tag” er derfor nemmere at holde end et tag, der er beklædt med rullegræs eller tørv.
RullegræsFRØBLANDING Med frøblandinger bliver din nye plæne mindst ti gange billigere end med rullegræs, men du skal vente længere, inden du kan bruge den nye plæne. Mange græsblandinger at vælge mellem.

RULLEGRÆS LEVERES PÅ PALLER

Rullegræs leveres på paller. De er skåret på marken af samme type maskine, så de har alle samme længde og bredde. En rulle er:

? 40 cm bred ? 2,5 meter lang ? 1,5-2,5 cm høj ? Vejer 20-25 kilo

En rulle indeholder altså græs til en kvadratmeter. På hver palle er der græs til 50-60 kvadratmeter. Skal du lægge rullegræs op til (og i niveau med) fliser, skal jorden ligge mindst 2-3 cm lavere end flisernes overkant.

SJOV METODE: FIGURER MED RULLEGRÆS

Vil du bygge figurer med rullegræs, er det nemmest at arbejde med flade forme. Her kan du bruge fugtig havejord, som klappes sammen i den form, du ønsker.

Høje figurer vil normalt kræve, at du lægger en siveslange ind, så rødderne ikke tørrer ud.

Høje figurer vil normalt kræve, at du lægger en siveslange ind, så rødderne ikke tørrer ud.

På højere figurer bruger du først havejord, så mørk og fugtig tørvestrøelse. Læg 10 liter tørvestrøelse i 3-4 liter vand. Massen lægges i et cirka 10 cm tykt lag på din grundform og klappes godt sammen. Så lægger du rullegræs på og trykker den fast. Indtil rødderne får fat, holdes græsset på plads med pinde.

Græsset holdes på plads med fx blomsterpinde, indtil rødderne har fået fat.

Græsset holdes på plads med fx blomsterpinde, indtil rødderne har fået fat.