Giv træet nyt liv

Vejr og vind gør med tiden havemøbler i træ snavsede og kedelige at se på. Heldigvis er der kun tale om et kosmetikproblem. En behandling med trærens og efterfølgende oliering gør underværker.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
150 kroner

Intro

Havemøbler af hårdt træ som eksempelvis teak tager egentlig ikke skade af at være udsat for vejr og vind. Selv om møblerne bliver grå og kan se lidt medtagede ud, er der reelt kun tale om et kosmetisk problem. Udelivet går altså normalt ikke ud over møblernes holdbarhed, men ønsker du den oprindelige gyldne glød tilbage i træet, er det på den anden side ikke spor svært.

Det, du skal bruge, er lidt tid, noget trærens og olie og så en smule knofedt. Trærens er stærkt basisk og ætsende. Husk derfor at bruge handsker og beskyttelsesbriller. Pas også på tøjet, trærens er et blegemiddel, som også fjerner farven fra tøjet!

PROBLEM:
Havemøblerne af teak er blevet alvorligt præget af tidens tand.

LØSNING:
Behandling med trærens og oliering giver møblerne deres oprindelige udseende tilbage igen.

Tidsforbrug

Et par timer - plus tørretider

Pris

Trærens for cirka 150 kroner. Rens nok til mange møbler.

Sværhedsgrad

Ret let. Det kan dog godt kræve lidt knofedt at rense træet helt i bund.

Vejledning

1

Det er en god idé at forvande træmøblerne, inden du går i gang med selve behandlingen. Brug haveslangen, men vent med at smøre trærensen på, til overfladen ikke mere “sejler” i vand.

2

Trærensen bruges oftest i koncentreret form, men læs på emballagen. Brug en blød, langhåret børste, som nemt kommer ind i alle hjørner. Vask med trærensen overalt, ellers kommer der nemt pletter i overfladen.

3

På særligt snavsede, sorte områder kan du med fordel bruge en slibeklods med fint slibepapir. Slib i den våde trærens i årernes retning, så du undgår ridser.

4

På svært tilgængelige steder er det en god idé at tage en kasseret tandbørste til hjælp. Trærensen må ikke tørre ind, så lad den virke i 15-20 minutter, hvorefter du skyller med vand.

5

Lad havemøblerne tørre helt op. Vent til dagen efter, inden du behandler med træolien.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Havemøbler