Video
Let
Svær

Havemøbler af hårdt træ som eksempelvis teak tager egentlig ikke skade af at være udsat for vejr og vind.

Selv om møblerne bliver grå og kan se lidt medtagede ud, er der reelt kun tale om et kosmetiskproblem. Udelivet går altså normalt ikke ud over møblernes holdbarhed, men ønsker du den oprindelige gyldne glød tilbage i træet, er det på den anden side ikke spor svært.

Du kan ret let få dine havemøbler i hårdt træ til at se ud som nye. Stærk basisk trærens klarer rengøringen, mens træolie giver træet gløden igen.

Du kan ret let få dine havemøbler i hårdt træ til at se ud som nye. Stærk basisk trærens klarer rengøringen, mens træolie giver træet gløden igen.

Det, du skal bruge, er lidt tid, noget trærens og olie og så en smule knofedt. Trærens er stærkt basisk og ætsende. Husk derfor at bruge handsker og beskyttelsesbriller.

Pas også på tøjet, trærens er et blegemiddel, som også fjerner farven fra tøjet!

SÅDAN GØR DU:

1. Det er en god idé at forvande træmøblerne

inden du går i gang med selve behandlingen. Brug haveslangen, men vent med at smøre trærensen på, til overfladen ikke mere “sejler” i vand.

2. Trærensen bruges oftest

i koncentreret form, men læs på emballagen. Brug en blød, langhåret børste, som nemt kommer ind i alle hjørner. Vask med trærensen overalt, ellers kommer der nemt pletter i overfladen.

3. På særligt snavsede, sorte områder

kan du med fordel bruge en slibeklods med fint slibepapir. Slib i den våde trærens i årernes retning, så du undgår ridser.

På svært tilgængelige steder

er det en god idé at tage en kasseret tandbørste til hjælp. Trærensen må ikke tørre ind, så lad den virke i 15-20 minutter, hvorefter du skyller med vand.

5. Lad havemøblerne tørre helt op

Vent til dagen efter, inden du behandler med træolien.