Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 ben - så vipper bordet ikke

Print Gem artikel

Fagmanden vil her vise, hvordan han laver bordben, der sikrer, at havebordet aldrig vipper. Et almindeligt firbenet bord vil næsten altid vippe, når man sætter det ud i haven eller på terrassen, men hvis man nøjes med tre ben, er man altid sikker på, at det står helt fast.

De tre ben bliver skåret af tre stykker 45 x 45 mm høvlet fyrretræ. Fagmanden indstiller først kap-geringssaven til et 45 graders lodret snit, men derudover skal den også indstilles til et 45 graders smig, inden træet skæres over.

Længden på benene skal være 116 cm. Det markeres, og benene saves til. Igen med det specielle snit. Men i denne ende vendes smiget modsat det tidligere.Nu er de tre bordben skåret til og måler altså 116 cm fra øverste til nederste smig.

Fagmanden måler op til midten – 58 cm. Og streger målet op på alle tre bordben på en gang. Bemærk, at målene streges op hele vejen rundt om benene. Nu skal to af benene placeres forskudt for hinanden. Det gør fagmanden ved at lægge det ene bordben over det andet, så midtermarkeringen på det ene ben flugter kanten på det andet ben og omvendt.

Midten af bordbenet – 22,5 mm inde – markeres, og der markeres ligeledes 22,5 mm ned fra midterstregen. Her skal der bores igennem bordbenene med et 6 mm sneglebor. Først igennem det ene ben, og dernæst gennem det andet. De to ben samles med en 6 x 100 mm bræddebolt med skive og møtrik. Nu skal det tredje ben monteres. Bræddebolten bankes let i med en hammer. Og skive og møtrik sættes på og spændes godt fast.

Det specielle ved denne konstruktion er bl.a., at benene støtter hinanden i krydset. De foldbare ben er lige til at tage med ud i haven. Og det er nemt at placere bordpladen. Benene spænder mod bordets underramme og kan derfor ikke skride, og de tre ben sørger samtidig for, at bordet ikke kan vippe.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: 3 ben - så vipper bordet ikke
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage