Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvad er VIGTIGT, når du bygger hegn?

Print Gem artikel

Skal det være højt, billigt, vedligeholdelsesfrit eller støjreducerende? Det er nogle af alle de spørgsmål, du skal stille dig selv, før du vælger, da hegn findes i mange varianter med forskellige egenskaber, og det skal ikke bare vælges ud fra udseendet, men også ud fra, hvilke krav og ønsker du ellers har.

Hegn: Det er vigtigt, når du vælger hegn

Hvor højt skal hegnet være? Skal det være nemt at vedligeholde? Hurtigt at sætte op? Eller er det vigtigere for dig, at det er solidt og kan holde i mange år? Skal hegnet være umuligt at kigge igennem, så du sikrer dig privatliv? Ønsker du dig bare lidt læ? Eller er prisen det afgørende?

Der er en del, du skal tage stilling til, inden du bygger et nyt hegn. Der findes nemlig mange forskellige typer, som hver har deres særlige egenskaber og funktioner, så du har gode muligheder for at finde et hegn, der passer præcist til dine ønsker og behov.

Fx findes der hegn, der kan dæmpe støjen. Det er relevant, hvis du bor ud til en trafikeret vej. Hvis du har en nysgerrig nabo, kan dit krav til et hegn være, at det skal kunne værne om dit privatliv, så det er højt og umuligt at kigge igennem. Du skal også gøre op med dig selv, om du er indstillet på at male dit hegn hvert 3. år. Eller om du i virkeligheden hellere vil være fri. Uanset hvad dit svar er, findes der et hegn, der passer til dig.

Når du bygger et hegn, skal du være opmærksom på, at jo bedre kvalitet stolperne har, og jo mere solidt de er forankret i jorden, desto længere levetid vil dit hegn have. Det gælder, uanset hvilken type du vælger.

Hvis du skal bygge et fælles hegn (der står i skellet mellem to grunde), skal du sikre dig, at du og din nabo er enige om, hvordan hegnet skal se ud, inden det bygges. I Danmark findes der nemlig en såkaldt hegnslov, som skal overholdes. Den siger, at begge parter skal være enige om hegnets udseende og højde, og at I skal dele udgifterne til et nyt hegn.

Hent artiklen og få styr på netop dine ønsker og behov. Vi gennemgår 9 forskellige typer hegn med forskellige egenskaber og funktioner.

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel (abonnement): Hvad er VIGTIGT, når du bygger hegn?
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage