Hegn: Det er vigtigt, når du vælger hegn

Hvor højt skal hegnet være? Skal det være nemt at vedligeholde? Hurtigt at sætte op? Eller er det vigtigere for dig, at det er solidt og kan holde i mange år? Skal hegnet være umuligt at kigge igennem, så du sikrer dig privatliv? Ønsker du dig bare lidt læ? Eller er prisen det afgørende?

Der er en del, du skal tage stilling til, inden du bygger et nyt hegn. Der findes nemlig mange forskellige typer, som hver har deres særlige egenskaber og funktioner, så du har gode muligheder for at finde et hegn, der passer præcist til dine ønsker og behov.

Fx findes der hegn, der kan dæmpe støjen. Det er relevant, hvis du bor ud til en trafikeret vej. Hvis du har en nysgerrig nabo, kan dit krav til et hegn være, at det skal kunne værne om dit privatliv, så det er højt og umuligt at kigge igennem. Du skal også gøre op med dig selv, om du er indstillet på at male dit hegn hvert 3. år. Eller om du i virkeligheden hellere vil være fri. Uanset hvad dit svar er, findes der et hegn, der passer til dig.

Når du bygger et hegn, skal du være opmærksom på, at jo bedre kvalitet stolperne har, og jo mere solidt de er forankret i jorden, desto længere levetid vil dit hegn have. Det gælder, uanset hvilken type du vælger.

Hvis du skal bygge et fælles hegn (der står i skellet mellem to grunde), skal du sikre dig, at du og din nabo er enige om, hvordan hegnet skal se ud, inden det bygges. I Danmark findes der nemlig en såkaldt hegnslov, som skal overholdes. Den siger, at begge parter skal være enige om hegnets udseende og højde, og at I skal dele udgifterne til et nyt hegn.

Hent artiklen og få styr på netop dine ønsker og behov. Vi gennemgår 9 forskellige typer hegn med forskellige egenskaber og funktioner.