Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan banker jeg lange pæle i jorden?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Problem:

Jeg har købt en bunke to meter lange, spidse pæle til et let hegn, der skal være knap 1,5 meter højt. Men jeg nåede ikke at tænke over, hvordan jeg får pælene slået ned. Jeg kan jo slet ikke nå op for enden med den tunge hammer, og det er svært at slå ordentligt til, når man står på en stige.

Løsning:

Du må forberede nogle pælehuller ved at slå en kortere spids pæl 40-50 cm ned først. Og den trækker du op igen ved at spænde en klods på og vippe den op med en vægtstang. Så skulle det være muligt at slå de lange pæle noget nemmere i de tomme huller. Når du slår på enden af en pæl med en tung hammer, vil pælen let flosse eller måske endda flække.

Det undgår du ved at bruge en særlig pælehammer – et rør med håndtag, som føres op og ned over den øverste ende af pælen. Alternativt kan du beskytte pælene under hammerslagene med et stykke cykelslange, du binder fast om enden af pælen med ståltråd. Nu kan du bare banke løs.

Læs også: Hegn i 100 år

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage