Byggevejledning
Let
Svær

Der er altså noget fascinerende ved pil. En plante, der er så livskraftig, at selv skvalderkål må se sig slået, og så fleksibel, at den kan bukkes og bøjes i alverdens mønstre uden at tage skade – og så koster pil oven i købet kun et par kroner pr. plante. Pil er således et taknemmeligt “materiale”, der giver mange muligheder for kreativ indretning eller udsmykning i haven.

Her laver vi et dobbeltflettet pilehegn med harlekintern. Det skal markere skellet til naboen, og her er det mere charmerende end et bastant plankeværk og mere originalt end en kedelig ligusterhæk. Vi laver dobbeltflet for at få et lidt mere robust hegn, men enkeltflet kan også fint benyttes, hvis du hellere vil have et mere luftigt resultat.

Også plejen af hegnet afgør, hvor tæt det bliver. Et tæt hegn fås ved at styne det i toppen og flette nye skud ind og ud af ternene. Et mere åbent hegn opnås ved løbende at styne skuddene 10-15 cm fra moderstammen, mens du får et helt åbent hegn ved at klippe alle sideskud, undtagen i de øverste 10-15 cm.

Vidjerne, som pilestiklingerne kaldes, fås på planteskoler eller direkte hos en producent, og når materialet er bragt i hus, er det bare at gå i gang med arbejdet, der desuden giver god motion.