Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sæt hegn op på den nemme måde

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Skru stolperne på hegnssektionerne, og slip for opmålingen! Med denne smarte metode er du helt sikker på, at alle sektioner og stolper ender med at passe perfekt sammen. Som en ekstrabonus sparer du en masse tid.

Hegn på den nemme måde: Sådan får du et perfekt resultat hver gang

Derfor er det nemt! Med stolperne formonteret kan du bruge sektionerne som skabeloner for, hvor du skal grave. Og så bliver sektionerne endnu nemmere at håndtere og hægte på hinanden, hvis du arbejder alene.

Intro

Fremgangsmåden plejer at være stik modsat. Men hvis du starter med at montere stolperne direkte på sektionerne, kan du bruge sektionerne som skabeloner for, hvor du skal grave.

Du starter med at skrue begge stolper på den første sektion. Herefter placerer du den på jorden, hvor den senere skal støbes fast. Nu kan du nemt se, hvor der skal graves, nemlig ud for de to stolper. Til sidst fikserer og støber du den første sektions stolper fast med beton. På næste og alle øvrige sektioner skal du kun montere én stolpe, inden du hægter sektionen på den foregående.

Vejledning

Sådan gør du

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Montér første stolpe med to kraftige, vejrbestandige beslag 10 cm fra top og bund. På første sektion skal du montere begge stolper, mens alle øvrige sektioner kun skal have monteret en enkelt.

2

Sørg for at placere beslagene i præcis samme afstand til kanterne på alle stolper og i samme retning - det bliver pænest. I dette eksempel vil sektionerne ende med at sidde midt inde på stolperne.

3

Læg den første sektion, hvor den skal monteres, og grav ud til hver stolpe. Fyld en spadefuld småsten i bunden af hullerne, og løft sektionen på plads.

4

Justér sektionen, så den står i lod og vater. Fiksér med skråstivere. Læg mærke til, at skråstiverne er placeret på indersiden af stolpen, hvor næste sektion skal monteres. På den måde kommer de ikke i vejen.

5

Fyld stolpebeton og vand i hullerne, og bland sammen til en jordagtig konsistens. Stamp betonen, og dæk over med jord. Montér de øvrige sektioner efter samme fremgangsmåde. God fornøjelse!

Materialer

Til to sektioner

  • 2 lamelhegn, 180 x 150 cm
  • 8 vejrbestandige beslag med skruer
  • 3 stolper, 7,5 x 7,5 cm
  • 6 forskallingsbrædder, 1,6 x 10 x 240 cm - til skråstivere
  • Stolpebeton

Tidsforbrug

30 min. pr. sektion

Pris

Ca. 400 kr. for første sektion, ca. 200 kr. for efterfølgende.

Tegning

Finjustér med småsten

Når du bygger hegn på den nemme måde, får du brug for at kunne justere stolperne en smule op eller ned, så alle sektionerne ender med at være i vater. Og da stolperne alligevel skal hvile på småsten for ikke at være i direkte jordkontakt, gør vi en dyd ud af nødvendigheden og justerer stolpernes højder med mængden af småsten.

Stolperne skal støbes fast i frostfri dybde 90 cm under terræn. Men da vi gerne vil have lidt plads til småsten, graver vi omkring 95 cm ned.

Log ind eller køb adgang for at se tegningen

Magasin-artikel

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage