Her viser håndværkeren tre forskellige afskæringer, som vil få regnvandet til at løbe af. Den mest enkle løsning er at skære toppen af staven af i en vinkel på 45 grader. Det streger håndværkeren op med en smigvinkel.

Den anden – og meget brugte – løsning er at skære staven af i en spids. Opstregningen klares nemt ved at bruge 45 grader støtten på bænkvinklen.

Den tredje mulighed er at skære staven rund i toppen. Afsæt først et mål – fx bredden af en vinkel – tværs over staven. Til at tegne buen kan du fx bruge en spraydåse. Tegn buen, så stregen rammer den tværgående streg ude i siderne. Og så er det bare om at save. Det kan sagtens lade sig gøre med en håndsav, men når man har en kap-geringssav lige ved hånden, er det jo noget lettere. Især hvis man skal save mange stave, hvilket jo ofte er tilfældet.

Bemærk, at snittet ligger på stavens brede led. Den spidse kan også saves med kap-geringssaven, men håndværkeren vil gerne vise, at det også nemt lader sig gøre med en håndsav. Har du en fintandet håndsav, får du det pæneste resultat.

Til den afrundede udgave er det kun stiksaven, der kan bruges. Har du en smal, fintakket klinge, så brug den i stedet for den brede grovtakkede. Med den tynde klinge er det meget lettere at skære en pæn bue. Tre forskellige løsninger, som alle leder regnvandet godt væk fra toppen. Så valget består udelukkende i, hvilken type man synes bedst om.