Byggevejledning
Let
Svær
Kompostbeholder: Sådan bygger du den!

Det er nemt at køre haveaffaldet direkte ind i kompostbeholderen.

Kompostbeholderen omdanner grønt haveaffald til muld

Alt efter dine haves størrelse og indretning står du typisk med 200-400 kilo grønt haveaffald om året. Men i stedet for at have besvær - og måske udgift med at slippe af med haveaffaldet kan du med en effektiv kompostbeholder omdanne det grønne affald til 100-200 kilo næringsrig muld.

Samtidig sparer du også udgiften til kunstgødning, for slet ikke at tale om gødningsstoffernes skadelige virkning på jordens levende organismer. Så hvis du ikke allerede har en kompostbeholder, er der god grund til at skynde sig at bygge en. Det kan fx være denne kompostbeholder i træ, som du kan bygge på en weekend.

Kompostering skal holdes i gang

Mange tror, at komposteringen i kompostbeholderen sker hurtigere, jo mere luft der kommer til affaldet. men det forholder sig lige omvendt: omsætningen går i stå ved for stor udluftning.

Læs også: TEST: Vi tester 8 kompostkværne med rå power

Her skal du placere din kompostbeholder

Det er ikke ligegyldigt, hvor i din have, du placerer din kompostbeholder! For at undgå udtørring skal kompostbeholderen nemlig placeres i skygge og læ. Om vinteren bør den så vidt muligt holdes lun. Det gøres lettest ved at pakke kompostbeholderen ind i vintermåtter. Disse er fyldt med mineraluld og er betrukket med plast-folie.

Hent vejledningen til kompostbeholderen i træ

I gør det selv-vejledningen kan du se, hvordan du bygger denne kompostbeholder. Det er et fint begynderprojekt, hvor langt de fleste kan være med. Kompostbeholderen koster ca. 2000 kr. i materialer og tager en weekend at bygge.

I vejledningen viser vi, hvordan du:

  • laver fundamentet til kompostbeholderen af stolpesten
  • bygger stolperne til kompostbeholderen
  • samler rammerne som udgør kompostbeholderens beklædning

God fornøjelse!