Kompostkværn test: Vi tester 8 kompostkværne med rå power

Det er et krævende job at forvandle dit haveaffald til træflis. Derfor er kompostkværnene blevet testet ualmindelig hårdt.

Vi har udvalgt otte maskiner, hvor syv af dem findes i prislejet omkring 2.000 kr. En enkelt koster dog over 3.000 kr., men som du kan læse, er det ikke altid, at den dyreste er den bedste.

Ens på overfladen

Fælles for alle maskiner er, at de har en motorkraft på 2.300 watt eller derover. Og de mange watt kan godt blive en udfordring, når maskinerne presses til deres yderste. En del stikkontakter er nemlig beskyttet med sikringer på 10 ampere, som kun gør det muligt at trække omkring 2.300 watt. Det kan derfor være en god idé at skifte til sikringer på 13 ampere. Din elinstallation kan sagtens holde til det, og de ekstra ampere gør det muligt at trække omkring 3.000 watt ud.

Læs også: Gør haven vinterklar

Sådan har vi testet kompostkværne

Kompostkværnene er naturligvis afprøvet med masser af haveaffald i forskellige afskygninger. Og alle maskinerne kværnede uden problemer de grentykkelser, de lovede. Så for at presse dem til det yderste og for at gøre testene målbare skulle de også æde sig gennem rundstokke, som er ensartede og en del hårdere end de grene, du finder i haven.

Hastigheden blev testet med to forskellige bundter rundstokke på en meters længde, og i styrketesten skulle maskinerne forsøge at forvandle rundstokke på helt op til 43 mm til fin træflis.

Støjen er naturligvis også blevet målt, og der er stor forskel på, hvor meget maskinerne larmer.

Uafhængig test

Magasinet Gør Det Selv er 100 % uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og han håndplukker selv alle de maskiner, han ønsker at teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet i artiklen.

Vi har testet disse 8 kompostkværne:

  • MAKITA UD2500
  • EINHELL GC-RS 2845
  • AL-KO EC LH 2800
  • RYOBI RSH2545B
  • MTD S 2500
  • BOSCH AXT 25 TC
  • VIKING GE 135 L
  • STIGA BS 2500

HENT HELE TESTEN og se, hvilken kompostkværn der blev den store testvinder.