Byggevejledning
Let
Svær
Byg selv pergola

Der er noget romantisk over en pergola, som kan være flot og samtidig give en overdækket plads i haven, hvor du kan finde skygge på varme og solrige dage.

Den simple konstruktion bruges nemlig til at støtte klatrende planter, der med tiden vokser sig til et skyggefuldt tag i sommerhalvåret.

Det er overraskende nemt selv at bygge en pergola. Det tager kun en weekend, hvis du følger Gør Det Selvs vejledning.

Så nemt bygger du selv en pergola

En pergola består af opretstående piller med tværgående lægter, der fx kan have en rund form eller hælde på skrå.

Du kan selv bygge en pergola hvor som helst – op ad en mur eller fritstående, med eller uden hældning på “taget”, malet eller i råt træ – der er masser af muligheder.

Det er vigtigt, at du er omhyggelig med at få den bærende konstruktion - en stolpe og to remme - placeret helt lige. Herefter er det ret enkelt at lægge spær og tværgående lægter ovenpå.

LÆS OGSÅ: Her kan du finde inspiration og vejledning til, hvordan du kan bygge din egen pergola

Byg den pergola, du synes bedst om

Så længe pergolaen bare skal bære “sig selv”, er du ikke så afhængig af bestemte afstande mellem spær og lægter. Du kan derfor roligt gå efter at bygge lige præcis den pergola, som du selv synes, ser bedst ud.

I vores guide kan du se en byg selv pergola, der er lavet som en enkel trækonstruktion med en stolpe og et par bærende bjælker, fordi den er bygget i et indhak ved et skur. Udgifterne til materialer er på cirka 1300 kroner.

Download gør det selv-vejledningen og få inspiration til, hvordan du selv bygger en pergola og får en skyggefuld plads med et blomstrende tag.