Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nem vanding af potter med drypvanding

Print Gem artikel

Karinas krydderurtehave er kommet op på væggen til skuret. Her hænger krukkerne fint. Men når hun skal vande krukkerne, er det lidt besværligt, især når hun skal op i højden med vandkanden. Det findes der dog råd for.

Hun vil installere et drypvandingssystem i de små krukker, så vandingen bliver lettere at håndtere. Den store dunk skal fungere som vandtank. I nederste hjørne har Karina boret et lille hul, hvor hun monterer slangen, der skal lede vandet hen til de enkelte krukker.

De små slangestykker skubber hun ned over de små kegleformede spyd, der senere skal stikkes i pottejorden. I den anden ende af det lille slangestykke monterer hun et lille hult T-stykke.

Så skal beholderen fyldes op med vand, så den kan bruges som skjult vandreservoir for den hængende have. Den fyldte beholder placerer Karina indenfor i skuret på en lille hylde. Og slangen fører hun ud til krukkerne på den anden side. Vandet løber allerede lystigt.

Så Karina skynder sig at stoppe vandet midlertidigt med en grip, så det hele ikke løber ud, inden drypvandingssystemet er færdigmonteret. Og så skal slangen fra vandbeholderen forbindes til hver enkelt krukke i den lodrette krukkehave.

Hun begynder fra oven, da faldet er vigtigt for, at vandet løber hen, hvor det skal. Slangen klipper hun til, så den nøjagtigt når hen til den første krukke. Her skubber hun enden af slangen ind over det lille T-stykke, der er monteret i toppen af det kegleformede spyd, der er stukket ned i krukkens jord.

Hun slækker på grippen et øjeblik, blot for at tjekke, at vandet stadig løber godt – og systemet virker efter hensigten. Og sådan fortsætter hun krukke for krukke. På hvert spyd er det muligt at dosere dryphastigheden.

En indstilling på styrke 1 svarer til en vandmængde på cirka 1,5 cl i døgnet – og styrke 11 giver helt op til 1,5 liter på den samme tid. Det er altså muligt at tage højde for, hvor tørstig den enkelte plante er. Så er drypvandingen efterhånden på plads.

Det er en god idé at tjekke krukkerne de næste par dage for at se, om der eventuelt er behov for at finjustere doseringen. Og så skal hun naturligvis huske at fylde vandbeholderen op på den anden side af væggen, når den er ved at være tom.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Nem vanding af potter med drypvanding
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage