Fjern smitsom meldug

Meldug kan være et tilbagevendende problem i haven. Nogle stauder er meget modtagelige over for denne svampesygdom. Den overvintrer ikke på selve planten, men viser sig ofte efter en tør periode. For eksempel planten floks (Phlox) er meget tilbøjelig til at bukke under for meldug hen på sommeren.

Især fugtighedselskende planter, der står for tørt, bliver ramt af svampen. Her er det en engnellikerod, der er angrebet. Man kan se, at plantens blade har fået en nærmest hvid belægning, som om der er drysset lidt mel på bladene. Det er svampesporerne. Behandlingen er ganske enkel.

Fjern de angrebne blade – i dette tilfælde klippes hele planten tilbage. Så fjerner du også effektivt smitten. Smid ikke disse meldugblade på komposten, men smid dem væk – eller brænd dem.

Det er svært helt at undgå meldug på visse stauder. Det eneste, du kan gøre for at forebygge, er at vande. Ellers må du i gang med saksen, når den hvide farve ses på bladene.

Et par måneder senere er engnellikeroden atter pæn i sin vækst. Jo tidligere på sæsonen, du fjerner meldug fra en plante, jo større chance er der nemlig for, at du igen får fuld valuta i form af nyvækst af grønne blade i denne sæson.

LÆS OGSÅ: Disse stauder svigter aldrig

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Planter