Flyt et træ

Er du utilfreds med placeringen af dit træ, kan du stadig nå at flytte det de 3-4 første år af træets levetid.

Yngre træer kan let flyttes

Dette træ er ca. 2 år gammelt og så tilpas lille, at du kan flytte det i en omgang. Start med at fjerne græstørvene i en radius på 40 cm, men pas på, du ikke ødelægger træets stamme eller rødder, mens du gør det.

Når græsset er væk, graver anlægsgartneren ned langs kanten af hullet. Når dette er gjort, stikkes spaden ind under træet hele vejen rundt. På den måde skæres rødderne over, hvorefter træet slipper sit tag i jorden. For at komme helt ind under træet bruges der til sidst en drænspade.

Efter lidt arbejde kan du tage træet op. Selv om du har fjernet nogle af dets rødder, er der alligevel så tilpas meget tilbage, at træet sagtens kan klare det, blot det får masser af vand, når det bliver plantet igen.

Flyt træet af to omgange

Skal du flytte et træ, der er mere end 3 år gammelt, ligesom dette æbletræ, bliver du nødt til at gøre det over to omgange, med et års mellemrum.Du skal i en radius af 80 cm skære træets rødder over med din spade. Bemærk, at rødderne ikke kappes hele vejen rundt, men kun i tre striber.

På den måde tvinger du træet til at etablere en masse nye små rødder. Det er disse nye rødder, der gør, at træet kan etablere sig igen. Til næste efterår kan du grave hele træet op på samme måde som før, blot skal du have en noget større rod med op.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Træer