Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bind træet korrekt op

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Unge træer kan fra tid til anden have brug for lidt støtte, specielt i rigtig kraftigt blæsevejr

Træet skal kunne svaje

Det er dog vigtigt, at træet stadig kan stå og svaje. Du må ikke binde træet højere oppe end 1/3 af stammens højde, stammen skal som sagt have mulighed for at stå og svaje i vinden og på den måde udvikle en stærk stamme og et kraftigt og effektivt rodnet.

Anlægsgartneren banker en pæl i på hver sin side af træet. Du kan enten bruge en almindelig mukkert eller en pælehammer, som gør arbejdet noget nemmere. Pælene skal stå, så træet kan stå og svaje i vinden. Da vestenvind er hyppigst, bankes pælene ned nord og syd for træet.

Brug nylonbånd

Vi bruger her noget nylonbånd, den samme slags, som man bruger til sikkerhedssele, til at fiksere stammen med. Båndt lægges rundt om stammen og samles i et gummispænde.

Enderne af båndet samles nu bag på pælen og skrues fast. Læg mærke til, hvordan anlægsgartneren lægger båndet dobbelt der, hvor han skruer det fast. Det gør, at skruen får et bedre tag, og at båndet sider godt fast. Det samme gentages i den anden side.

Træet er nu bundet op og bliver støttet, samtidig med at det ikke vælter eller vokser skævt på grund af vinden.Opbindingen må kun sidde i 2-3 år, hvorefter træet er stærkt nok til at kunne klare sig selv. Du bør dog løbende kontrollere, at opbindingerne ikke gnaver i træets bark.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage