Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvilket udstyr til træ­fældning?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Din motorsav er uundværlig, men sikkerheds udstyret kan redde dit liv.

Din motorsav er uundværlig, men sikkerheds udstyret kan redde dit liv.

Spørgsmål:

Jeg har købt en motorsav og skal i gang med at fælde nogle træer på min grund. Jeg vil helst undgå at bruge en formue på sikkerhedsudstyr, men hvad er jeg nødt til at købe?

Svar:

At fælde træer er ikke helt ufarligt. Et træ er tungt, og en motorsav er et uhyggelig effektivt stykke værktøj.

Taget fra toppen skal du have en ordentlig sikkerhedshjelm, som sikrer dig, hvis saven slår baglæns. Høreværn og vipbart visir er monteret på hjelmen.

Du skal have en kraftig arbejdsjakke, som du kan røre dig i, og et par kraftige arbejdshandsker, som tillader dig at få et ordentligt greb om saven.

Husk særlige savbukser med trådindlæg, som stopper saven, et splitsekund før den ellers ville beskadige dit ben. Kraftige sikkerhedsstøvler med trådindlæg er også en god idé. Det er noget af en investering, men det kan redde dit liv.

LÆS OGSÅ: Test af motorsave på benzin

Fæld aldrig alene

Ligesom man ikke skal bade alene, skal du heller ikke gå i gang med at fælde træer uden en makker. Det er svært både at styre motorsaven, holde øje med træet, når det falder, og – hvis det falder den forkerte vej – at nå at komme væk uden at snuble. Din makker er din livline. I bogstavelig forstand, for er uheldet ude, skal der være en til at ringe efter hjælp.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage