Motorsav test: Vores motorsav test viser, at der er stor forskel på hvor effektive de 6 motorsave er.

Vores motorsav test viser, at der er stor forskel på hvor effektive de 6 motorsave er.

Har du en mellemstor villahave eller en landejendom, er der opgaver nok til motorsaven. Det er nemlig ikke kun større fældningsopgaver, den kan klare. Også beskæring af træer og store buske går som en leg.

Om du skal vælge en motorsav på batteri eller benzin, er ofte et spørgsmål om temperament og økonomi. For der er fordele og ulemper ved begge. Mens du med batteriudgaven fjerner både støj og udstødning, så får du med benzinmodellerne flere kræfter for pengene samt en motorsav, der bare kan blive ved og ved.

LÆS OGSÅ: Test af kædesave på batteri

Støj og vibrationer fra motorsaven

Selvom der er tydelige forskelle på, hvor meget de seks testmaskiner larmer i vores motorsav test, så findes der ikke en støjsvag motorsav på benzin, og du bør altid bruge høreværn. Også vibrationerne er uundgåelige. Men der er stor forskel på, hvor mange der går gennem håndtaget og videre til dine hænder, og testvinderen i vores motorsav test har endda indlagt små støddæmpere mellem motoren og det forreste håndtag, hvor vibrationerne typisk er størst.

Alle motorsavene starter med det samme, og der er ingen af de seks, der falder igennem. Motorsavene kan nemlig alle klare kerneopgaven: at skære. Alligevel er der klare forskelle på, hvor effektive de er. Og som vores motorsav test viser, så er der en klar sammenhæng mellem størrelsen på motoren, og hvor hurtigt de skærer. Overraskende hænger det ikke på samme måde sammen med kædens hastighed.

Motorsav test: Sådan har vi testet

Først og fremmest skal en motorsav kunne save. Derfor har vi taget tid, mens vi savede en fyrrestolpe over ti gange.

Det er hårdt at arbejde med en benzinkædesav, og derfor er brugeroplevelsen vigtig. Vi har vejet maskinerne og vurderet vibrationerne i håndtagene. Det er nemlig afgørende for, hvor længe man kan holde ud at arbejde med savene.

Til sidst har vi målt støjen. For selvom du skal tage høreværn på, så er der stor chance for, at din nabo ikke gør det samme.

Uafhængig motorsav test

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Vi har testet disse 6 motorsave i vores motorsav test

  • MAKITA EA3201S35A
  • AL-KO SOLO 6436
  • STIGA SP 426
  • HUSQVARNA 135 MARK II
  • RYOBI RCS3835T
  • STIHL MS 171

HENT HELE TESTEN og se, hvilken motorsav der blev den store vinder af vores motorsav test.