Intro
Bassiner på 3 budgetter
Vi har valgt tre bassiner i forskellige prisklasser, som alle sammen har alt, hvad du skal bruge. Du skal blot samle bassinet, tilslutte pumpen og fylde vand i - så er du i gang.
BILLIG
Power Steel Simpel opsætning
Mål: 404 x 201 x 100 cm
Kapacitet: 6.478 liter
Farve: Blå indvendigt og lysegrå udvendigt
Kapacitet: 6.478 liter
Tilbehør: Filterpumpe • Stige • Indbygget flowstyringshane
Pris: 2.000 kr.
MELLEM
Power Steel Stor aflang havepool
Mål: 488 x 244 x 122 cm
Kapacitet: 11.532 liter
Farve: Blå indvendigt og lysegrå udvendigt
Tilbehør: Sandfilterpumpe til 230 V • Stige • Cover • Indbygget aftapningshane
Pris: 4.999 kr.
Vejledning
01
Start med underlaget
6
Trin
Som det første skal du have en plan overflade at stille bassinet på. Grav ca. 10 cm jord af, så der er plads til et rimeligt lag stabilgrus. Et underlag af grus kan nemt rettes af, så overfladen bliver vandret. Derudover kan gruset stampes, så bassinet ikke “sætter” sig og bliver skævt.
En kantsikring kan bestå af lecablokke, som hjælper med at holde på gruset, men det er også en effektiv sikring mod ukrudt. Kanten kan også have som formål at holde på terrænet omkring bassinet. Hvis det er hensigten, at kanten skal modstå et jordtryk, så skal du støbe en rende, som kantblokken kan stå på. Støttemuren kan fx bygges op af herregårdsblokke eller fundablokke.
Inden du samler bassinet, skal der lægges en dug ud. Der er flere fordele ved at starte med at samle og fylde bassinet, inden du går i gang med at lave rammen. Eksempelvis kan bassinet placeres, præcis hvor det skal på underlaget, og du kan på forhånd lave plads til pumper og slanger. Vigtigst af alt er dog, at du kan kontrollere, om bassinet er tæt.
Hvis du har en skrå grund, skal der graves en hel del jord væk, og så sparer en minigraver dig altså en masse tid og kræfter.
Inden du retter af, er det en rigtig god idé, at du stamper underlaget grundigt - både på langs og på tværs. Efterfølgende kan gruset rettes af med et vaterpas, enten i frihånd eller ved hjælp af styreskinner.
Husk at lave et løbende forbandt, når kantsikringen laves i lecablokke. Det gøres ved, at hver række forskydes en halv blok.
Når bassinet er samlet, kan du rykke det rundt på dugen, så det står, lige hvor det skal. Læg evt. klodser under støttebenene.
02
Skjul de skrå ben
1
Trin
Mange af de store bassiner har skrå støtteben for stabilitetens skyld. Det er en udfordring, når bassinet skal dækkes ind.
Benene kan skjules ved at lave en meget bred ramme omkring bassinet. Du kan også lave skrå sider, som følger støttebenenes hældning. Men det smarteste er da at lave et “hak” i bunden af konstruktionen, som samtidig fungerer som en hyggelig siddeplads. Her bruges lecablokkene som underlag til bænken, og nivauforskellen udnyttes optimalt.
03
Byg skelettet
1
Trin
Uanset hvilken type bassin du vil skjule, skal der være en rem i bunden og en i toppen. Imellem de to remme skal der monteres lodrette reglar/ stolper. Afstanden mellem de lodrette reglar bør ikke overstige 80 cm. Topremmen skal nemlig kunne bære, at man står og sidder på den øverste vandrette kant.
04
Beklæd poolen
1
Trin
Start med et helt bræt øverst, når beklædningen skal monteres. På den måde sikrer du, at eventuelle tilpasninger kommer nede langs jorden, hvor de ikke er lige så synlige. Brug et modulmål til at mærke op til beklædningen (et bræts bredde + et mellemrum = et modulmål). Sæt modulmålet af fra det øverste bræts overkant og nedefter.
Materialer
Vær opmærksom på, at skelettet og den lodrette beklædning sagtens kan laves i trykimprægneret træ, hvorimod den vandrette kant, som man slænger sig op ad, når man er i vandet, bør være ubehandlet - brug evt. hårdttræ.
- Grus: 1.500 kr.
- Skelet, 45 x 100 mm: 1.590 kr.
- Beklædning, 25 x 100 mm: 6.850 kr.
- Skruer og beslag: 1.575 kr.
- Træbeskyttelse: 750 kr.
- Leca og klæber: 1.580 kr.
- Diverse: 1.000 kr.
- Bassin (mellemmodel): 4.999 kr.
Pris
I alt 19.844 kr.