Swimmingpool

På en varm sommerdag er det skønt at bade og plaske rundt i en swimmingpool. Og hvorfor ikke gøre det i din egen have? Her på siden finder du vores byggevejledninger og inspiration til at bygge pool selv. Du får en masse gode råd, så du er klædt godt på, inden du kaster dig ud i projektet. Hvis du er vant til gør det selv-arbejde, kan du snart invitere venner og familie på pool party i din egen have.

  Når sommeren er over os, og det varme vejr brager derudaf, er der ikke noget bedre end at blive kølet ned i en udendørs swimmingpool. Og hvorfor ikke gøre det i din egen have?

  Du kan nemlig sagtens bygge en pool i haven selv. Du bestemmer selv, hvor stort og vildt et projekt, det skal være, for du kan bygge swimmingpool præcist, som du vil have den.

  Hvordan bygger man en swimmingpool?

  Det er forskelligt, hvordan man skal gribe det an, når man vil bygge pool selv. Der er nemlig nogle forskellige løsninger, alt efter hvilken slags pool man anvender.

  Du kan fx:

  1. Købe et samlesæt i stål
  2. Bygge den af byggeklodser af styropor
  3. Grave en swimmingpool i glasfiber ned
  4. Støbe en swimmingpool i beton helt fra grunden - læs mere her
  5. Købe et bassin i et byggemarked og bygge det ind i terrassen eller beklæde det med brædder - se et flot projekt her

  Swimmingpool pris - Hvad koster det at bygge en swimmingpool?

  Det er forskelligt, hvad det koster, når man vil bygge pool selv. Det afhænger blandt andet af, hvilke materialer man bruger, og hvordan man vælger at bygge den.

  Du kan læse mere om at bygge pool til haven på 3 forskellige budgetter her.

  Der findes løsninger på markedet, hvor man kan købe en byg selv pool pakkeløsning hos en leverandør, men det vil næsten altid være billigere at bygge pool selv.

  Hvis du vælger en pakkeløsning, kan du i langt de fleste tilfælde dog stadig få din pool, som du ønsker, og du kan også selv bestemme, hvor meget du selv vil lave.

  Forbered projekt “pool til haven”

  Der er nogle ting, som er vigtige at have overvejet, inden du kaster dig ud i at bygge pool selv.

  Du skal fx tænke over, hvor stor din swimmingpool skal være, og hvor den bedst placeres.

  Overvej hvad du skal bruge din pool til. Skal du fx bruge den til at svømme i, skal den have en vis størrelse, mens du kan nøjes med en mindre pool, hvis du går mere efter en spa swimmingpool.

  Overvej også, hvilken form den skal have, og hvor dyb den skal være.

  Det vil altsammen få betydning, hvis du vil have den nedgravet i haven.

  Hvad siger reglerne?

  Der er kun specifikke pool regler, så snart din swimmingpool bliver større end 100 kvadratmeter.

  Der er dog regler for, hvor tæt du må bygge pool på skel. Reglerne for skel er forskellige, alt efter om du bygger swimmingpool i haven, eller om der er tale om et sommerhus med swimmingpool udendørs.

  Husk altid at tjekke din kommunes regler og at følge bygningsreglementet.