Byggevejledning
Let
Svær

Madlavning i det fri er livskvalitet. Og bruger du en weekend på at bygge udekøkkenet her, bliver du i årevis belønnet med mere tid i haven. I stedet for at stå med forberedelserne til familiens grillaften inde i huset, mens grillen arbejder i haven, flytter du både tilberedning og oprydning ud i det fri.

SE OGSÅ: Udekøkken

Grøntsagerne behøver ikke engang komme ind i huset. Du henter dem i køkkenhaven, renser dem i rindende vand i udekøkkenets vask og laver en lækker skål salat på fliserne, der udgør udekøkkenets bordflade. Du tænder grillen, og så er du i gang.

Køkkenet har alt, også plads til redskaber på siden og bagvæggen foruden de to hylder. Og vil du gøre dig fri af grillen eller bare udvide mulighederne, supplerer du med en løs kogeplade.

LÆS OGSÅ: Byg din egen pizzaovn på kun en weekend

Rindende vand og nemt afløb

Lidt primitivt må det gerne være, så der er kun koldt vand i hanen. Det er en nem og billig løsning at koble haveslangen til vandhanen med en almindelig kobling. Afløbet er også lavet ganske primitivt – et rør fra køkkenvasken og en slange, der passer til den.

Slangen kan ledes hen til et bed, så vandet ikke går til spilde, eller føres ned til et udendørs afløb. Som bordplade og hylde under bordet bruger vi keramiske fliser, der er flotte og modstår stort set alt. Fliserne lægges løst ned i en fals i kanten af bordet.

Vasken bygges ind i en krydsfinerplade, der kan ligge løst i falsen som fliserne eller gøres fast, så bordet stives ekstra af. Selvom køkkenet er super simpelt at samle, har det en meget flot finish med elegante samlinger. Vi har malet det sort som fliserne, men det varierer du jo frit.

LÆS OGSÅ: Den bedste røgeovn bygger du selv