Byggevejledning
Let
Svær
Vi har valgt en ganske almindelig standardbruser, som sættes sammen med haveslangen med haveslangekoblinger.

Vi har valgt en ganske almindelig standardbruser, som sættes sammen med haveslangen med haveslangekoblinger.

Udendørs bruser

Når den danske sommer viser sig fra sin bedste side er der ikke noget bedre end at blive kølet ned i en udendørs bruser. Og i stedet for at købe en færdig udebruser til en formue, kan du let bygge din egen version til en brøkdel af prisen. En udendørs bruser behøver hverken at være specielt dyr eller besværlig at bygge. I vores byggevejledning viser vi dig, hvordan du kan bygge en flot udebruser på bare en dag.

Udendørs bruser af 4 ens sektioner

Den udendørs bruser, vi har valgt at bygge, består af 4 ens sektioner, som alle bliver lavet efter samme skabelon og til sidst sat sammen til selve brusekabinen. Så det drejer sig om at være omhyggelig, når man laver skabelonen til den udendørs bruser, når først skabelonen er på plads, går resten af byggearbejdet som en leg.

Opbindingspæle eller rafter af gran

Til vores version af en udendørs bruser har vi valgt at anvende opbindingspæle til at forme brusekabinen. Hvis du gerne vil have et mere rustikt udtryk eller bare spare lidt penge, kan du også sagtens vælge at anvende granrafter til din udebruser. Hver sektion består af 5 opbindingspæle eller granrafter med en længde på 170 centimeter.

Bunden eller risten i vores udendørs bruser har vi valgt at bygge i trykimprægnerede hegnsbrædder.

Selve vandtilførslen kræver ikke den store installation. Hele systemet er sat sammen med haveslange og diverse haveslangekoblinger, mens bruserhovedet og bruserstangen er fundet billigt i byggemarkedets rodekasser. I alt er der materialer til udebruseren for cirka 600 kroner.

Konstruktion af udebruseren

Konstruktionen af vore sudendørs bruser har en god vægt, der gør, at den bliver stående, selvom det stormer. Men samtidig er det muligt at flytte udebruseren, hvis du ønsker det. De fire sektioner til væggen skrues sammen med bunden, når den stilles op på græsplænen. Og delenes buede facon fås ved at skrue pælene sammen over en kvartcirkelformet skabelon, som du laver selv, som det første.

Placering af en udendørs bruser

Placeringen af udebruseren er mest optimal, hvis den kan stå oven på en afløbsrist. Alternativt kan du selv nedgrave en færdigkøbt faskine eller bygge en selv.

Du kan læse mere om, hvordan du bygger din egen faskine her.

Du kan også sagtens bare have din udebruser til at stå på græsplænen, men i så fald er det vigtigt, at du flytter den regelmæssigt, hvis du ikke vil ødelægge græsset.

Undgå skyggen til udebruseren

Stil din udendørs bruser i solen, og læg gerne hele haveslange ud på græsset. På den måde, så undgår du, at din udendørs bruser bliver beskidt af blade og fuglenes efterladenskaber fra træerne.

Hvis du ikke er til det helt kolde gys, så rul slange til udebruseren helt ud og læg den i græsset, hvor solen får mulighed for at varme vandet i haveslangen. Så er der rigeligt med varmt vand til en hurtig skylle i sommervarmen.

Hent den komplette byggevejledning til vores bud på en flot udendørs bruser. Du får en udførlig trin for trin-guide til, hvordan du samler din udendørs bruser samt en komplet materialeliste til projektet.

Så er den udendørs bruser klar til brug! En tur i udebruseren behøver ikke at være et koldt gys. Ligger slangen i solen bare en halv times tid, er der rigeligt med lunt vand.

Så er den udendørs bruser klar til brug! En tur i udebruseren behøver ikke at være et koldt gys. Ligger slangen i solen bare en halv times tid, er der rigeligt med lunt vand.