4 trin: Slip af med alger på murværk

Der skal stærke metoder i brug, hvis alger på dit murværk ikke kan fjernes med vand og børste. Her får du fire lette trin til at slippe af med de grønne planter.

Alger på murværk - sådan fjerner du det

Algeangreb ser farlige ud. Men som regel handler det kun om æstetik. Ifølge Teknologisk Institut er der normalt ingen fare for, at murværket nedbrydes. Kun når alger ligger på en vandret flade, bliver de ”farlige”, fordi de gør overfladen til en ren glidebane.

Har du så kraftige alger på dit murværk, at du ikke kan klare dig med vand og en stiv børste, skal der stærkere metoder i brug.

Med en omgang algefjerner kommer du godt i bund og får samtidig slået algesporerne ihjel, så der går lidt længere tid før næste angreb.

ALGER PÅ MURVÆRK: SÅDAN FJERNES DE

1. Løs algevækst fjernes med en stiv skurebørste. Vær forsigtig, så du ikke ødelægger puds eller maling.

2. Hæld algefjerner op. Vi anbefaler, at du kun hælder en lille sjat op ad gangen, beregnet til et lille stykke mur. Ellers risikerer du bare at tvære algerne rundt.

3. Algefjerneren påføres. På mindre områder gøres det med en stor pensel. På store områder går det hurtigere med en havesprøjte. Skrub godt, og lad algefjerneren virke 2-3 dage. Husk handsker og beskyttelsesbriller, når du arbejder.

4. Skyl efter med rigeligt vand, og skrub murværket med en stiv børste. Ved kraftige algeangreb kan det være nødvendigt at gentage processen.

Værd at vide, inden du køber algerens

Rensemidler, der kan fjerne alger, sælges under forskellige navne, fx facaderens, algerens og murrens. Og du kan vælge mellem en nem klar til brug-variant og en variant, der skal fortyndes med vand. Har du store, snavsede flader, er der en del penge at spare ved at vælge sidstnævnte.

Lav en test på et lille og mindre synligt areal, før du går i gang med en hel facade. Algemidler kan nemlig misfarve murværk og puds.

    Andre læser lige nu ...