Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Facade

Husets facade skal kunne holde til vind og vejr. Derfor er det vigtigt, at din facade er i god stand, ellers risikerer du, at der kommer skader på dit hus. Vi viser dig på disse sider, hvordan du reparerer og vedligeholder husets facade.

Facade og facadebeklædning

Husets facade er den yderste skal, der skal beskytte mod vind og vejr. Derfor er det vigtigt, at din facade er i god stand. Ellers risikerer du, at der kommer skader på dit hus. På siden her har vi samlet en stribe gør det selv-vejledninger, der viser, hvordan du reparerer og vedligeholder husets nuværende facade, samt hvordan du etablerer en helt ny facade.

Facade-renovering

Alt efter hvilken type facade, du har, er der stor forskel på, hvordan facade renoveringen skal gribes an. Har du en muret facade, består opgaven typisk af at udskifte revnede sten og/eller udskifte fuger. Især det sidste kan være en stor opgave og et tidskrævende projekt. Har du en pudset facade, er det typisk reperationer af pudslaget samt malerarbejde, det drejer sig om. Er din facade beklædt, kan det være udskiftning af facade beklædningen samt malerarbejde, du står overfor.

Facade-beklædning

Hvis du skal til at udskifte den eksisterende facade-beklædning, eller pakke huset ind af æstetiske årsager, har vi en stribe gør det selv-vejledninger, du kan bruge til inspiration og vejledning. Du kan fx lave en facade med klinkbeklædning.

Facade-maling

En malet facade kan typisk holde sig pæn i otte til ti år, hvis arbejdet er gjort ordentligt. Og som med alt andet malerarbejde, er det vigtigt at være grundig med forarbejdet, hvis du vil have et flot resultat. Start med at rense facaden grundigt af. Den skal være helt ren, hvis malingen skal kunne binde ordentligt. Du skal også udbedre skader på facaden. Det er en god idé at gøre det med den samme type mørtel, som er brugt til resten af facaden. Ellers er der en risiko for, at reparationen kan ses igennem malingen.

Facade-rens - gør det selv

Alger på facaden er sjældent farligt. Men kønt er det ikke. Skal din facade renses for alger, gøres det nemmest med et dedikeret algefjerner-produkt.

  • Start med at fjerne løse alger fra facaden med en stiv børste. Pas på, at du ikke beskadiger maling eller puds.
  • Påfør algefjerner på facaden med en stor pensel eller med en havesprøjte alt efter hvor stort et område, der skal behandles. Algefjerneren skal sidde på og virke i 2-3 dage.
  • Skyl facaden over med vand. Brug en børste til at løsne de sidste alger. Pas igen på med, at du ikke kommer til at ødelægge murværker. Er du ikke kommet helt i bund kan processen gentages.
Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage