Nem beklædning med stålplader

Hvad vil du beklæde din garage eller dit redskabsskur med? Her er et flot og vedligeholdelsesfrit alternativ: profilerede stålplader.

Montering af trapezplader i stål

Trælægterne skal sidde med maks. 110 cm's afstand fra center til center, hvis pladerne er 0,5 mm tykke.

Du har helt sikkert set dem på industribygninger, men har du overvejet, hvordan de profilerede stålplader ville se ud på dit redskabsskur eller din garage? Pladerne er både flotte, holdbare og vedligeholdelsesfri.

De kan bestilles på mål, og de er overraskende nemme at montere: Byg et træskelet, og skru pladerne fast til skelettet med selvskærende skruer.

I overlappet mellem to plader kan du vælge at sætte en såkaldt søjleinddækning. Det er et lodret profil, som skjuler overgangen. På samme måde findes der hjørneprofiler og sideinddækninger.

Mål, priser og farver

Der findes flere producenter af stålplader med sinus 18-profil. Derfor varierer mål og farver også. Pladerne på garagen her er 106 cm høje og fås i varierende længder. De koster lidt over 100 kroner pr. meter. Pladerne fås, afhængigt af producent, i mange farver. De mest almindelige er sort, grå og rødbrun. Men vil du have en grøn beklædning, kan det også lade sig gøre.

Garage beklædning med stålplader

Pladerne kan bruges på hele facaden og skrues fast med skruer, som du køber sammen med pladerne.

Mangler du inspiration til din garage eller dit skur?
Her finder du alle vores byggevejledninger til de forskellige bygninger.

Så nemt monterer du stålpladerne

Præcis som ved enhver anden plade- eller bræddebeklædning starter du med et skelet af lægter, som pladerne kan skrues fast til. Lægteafstanden afhænger af pladetykkelsen (0,5 eller 0,6 mm) og er maks. henholdsvis 110 og 130 cm. Første plade sættes omhyggeligt i vater og skrues fast. Start i et hjørne. Herefter kan de øvrige plader sættes op, nedefra og op.

Stål beklædning

Pladerne kan samles med overlap eller, hvis du foretrækker det, med stolpeinddækning som her.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Facade