Fugt er ikke i sig selv så farligt, men i fugt trives husstøvmider, der giver allergi, og skimmelsvamp, der kan give alvorlige allergiske reaktioner. Når du lufter ud, fjerner du fugten og gør livet svært for husstøvmider. Du fjerner samtidig eventuelle skadelige partikler fra maling, lim, plastmaterialer o.l. Problemet er bare, at de fleste af os ikke lufter tilstrækkeligt ud.

Undersøgelser viser nemlig, at selvom mange af os synes, at vi lufter flittigt ud, så bliver det kun yderst sjældent til de nødvendige tre gange fem til ti minutters gennemtræk, med åbne vinduer på begge sider af huset, om dagen. Og uanset hvor meget du lufter ud, kan det ikke redde en fugtig krybekælder eller alene løse problemet med kondens på kolde flader.

Fugt opstår af mange årsager i dit hus. Alene din og familiens vejrtrækning afgiver adskillige liter vand til luften. Det samme gør tøjtørring, vask, opvask og alle mulige andre daglige gøremål. Derfor skal der flere tiltag til, før du slipper af med fugten og sikrer et godt indeklima. Men det er alt sammen ting, du sagtens selv kan fikse.

Forsikring ved skimmel

Skimmelsvamp er faktisk ikke dækket af husforsikringen. Svampen nedbryder nemlig hverken træ, mure eller gulve, men gør blot boligen mindre beboelig. Forsikringen dækker kun ved skimmelsvamp, hvis svampeinfektionen er opstået som følgeskade af fx et utæt vandrør.

Hent artiklen og se, hvordan du finder og undgår de farlige fugtfælder.