Græd ikke over revner i loftet

Revner i pudslofter er almindelige. De opstår ved små bevægelser og sætninger i bygningen. Men bare rolig. Loftet er hverken ødelagt eller ved at styrte ned. Som regel kan revnerne nemlig repareres nemt og hurtigt – og med et meget fint resultat.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
50 kroner

Intro

Fine revner i pudsloftet kan næppe undgås. Mange vil sagtens kunne leve med dem, men det sker, at en revne bliver tydelig og skæmmende. At udbedre den med akryl- eller sandspartelmasse volder normalt ikke vanskeligheder, hvis du følger vores trin for trin-vejledning.

Har loftet derimod skader, der bliver ved med at dukke op, kan dækning med glasfilt være en løsning. Hvis loftet er så dårligt, at det må udbedres helt fra bunden, vil man i dag vælge at hugge puds og rørvæv ned helt ud til kanten af stukken. Pudslagets tykkelse svarer stort set til en 13 mm gipskartonplade. Derfor kan et ødelagt pudsloft erstattes med gipsplader, som skrues op i forskallingen.

Vejledning

01
Sådan gør du 5 Trin

1

Revnen kradses grundigt ud. Allerførst skal al løs puds i loftrevnen fjernes. Der skal også gøres plads til den spartelmasse, du vil fylde efter med. Hele revnen bearbejdes med en gammel skruetrækker eller hjørnet af en spartel.

2

Brug en mindre spartel til at lukke hullerne med spartelmasse som vist på det store foto på højre side. Sand spartelmasse kan tørre hurtigt oppe under et varmt loft - vent derfor ikke for længe med at trække af med den brede vægspartel.

3

Brug en fugtet blød pensel til at udglatte med. Sandspartelmasse har et svagt bindemiddel. Det gør den let at slibe, når den er tør. Med lidt øvelse og en let fugtet blød pensel kan slib ning begrænses meget eller helt undgås.

4

Mal loftets afgrænsning ud til stukken. Sørg for, at malingens overgang ud mod det loft, som bagefter skal rullemales, trækkes meget tyndt ud. Ellers kan man efter rullemalingen stadig se penselstrøgene nedenunder.

5

Mal færdigt. Efter første overmaling er det en god idé at se reparationen efter i god belysning. Skulle der være en mindre lunke her eller der, kan den hurtigt spartles op, inden du kaster dig over den afsluttende omgang maling.

Tidsforbrug

Et par timer - plus tørretiden til spartelmasse og maling.

Pris

Sandspartelmasse er billig i indkøb. Dertil kommer udgifter til maling.

Sværhedsgrad

At reparere fine revner i pudsloftet er en nem opgave.

Video

TIPS: Undgå løse penselhår i malingen

TIPS: Undgå fnug fra malerrullen

TIPS: Spar på rengøring af malergrejet

Tips & Tricks

    Andre læser lige nu ...