Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Loft

Få råd og vejledning til, hvordan du selv bygger et nyt loft. Du kan også finde inspiration til, hvordan du kan renovere et ældre loft.

Nyt loft – hvad skal du vælge?

Hvis du skal have nyt loft, er der flere valgmuligheder. Din egen smag og tidens trends er ofte det, der ender med at bestemme, hvilket loft, du vælger. Og så selvfølgelig praktiske forhold som isolering, akustik og økonomi.

Renovering af loft

Men måske betyder “nyt” loft ikke helt nyt loft, men blot renovering af loft. Det kan være et listeloft (altså et træloft af brædder) der blot skal lysnes eller males. Eller det kan være et pudset loft, der blot skal have lukket nogle huller. Det er alt sammen reparationer, du sagtens selv kan udføre. De typer renovering af loft kræver ikke ret meget mere end lidt god vilje og et kig i vores trin for trin-vejledninger.

Her kan du fx læse, hvordan du maler et listeloft: Maling af listeloft og hvordan du reparerer et hul i et pudset loft: Så let reparerer du et hul i et pudset loft

Helt nyt loft af træ

Hvis du allerede har et træloft, men vil skifte det ud, bør du fjerne det gamle først. Du skal op og se, hvad der ligger bag brædderne, og om der fx skal etableres en ny dampspærre.
Har du et pudset loft, skal du have bygget et skelet, der skal skrues solidt fast i loftbjælkerne, inden du kan gå i gang med listeloftet. Herfra er det blot at starte fra en ende af.

Her har finder du alle vores artikler om trælofte.

Helt nyt loft af gips

Med gipsplader i loftet får du indtrykket af et pudset loft. Men i modsætning til gammeldags puds, vil gipsplader med filt sikre dig en stærkere overflade, der ikke revner eller krakelerer. To lag gips, gerne med pladerne vendt i hver sin retning, giver dig et stærkt loft. Og spartler du det helt rigtigt, bliver alle samlinger usynlige.
Hvis du har et træloft i forvejen, kan du enten vælge at tage det ned, inden du sætter gips op, eller du kan skrue gipspladerne fast i træloftet. Men det kræver, at du er helt sikker på, at træloftet sidder solidt fast. Ellers skal du tage det ned.

LÆS MERE: Opsætning af gipsloft)

Andre typer loft

Udover de to mest oplagte materialer til loft, træ og gips, findes der forskellige typer af plader fx Troldtekt. Pladerne var tidligere mest brugt i industrilokaler, men i de seneste år er pladerne blevet mere og mere almindelige at bruge som loft i enfamilieshuse, ikke mindst på grund af deres lyddæmpende egenskaber.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage