Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Effektiv lydisolering

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Når man skal bygge en lydisolerende væg, er det vigtigste, at væggen får så lidt kontakt med gulv, væg og loft som muligt, og at den er ret kraftigt dimensioneret.

Derfor starter tømreren med at sætte to sæt stålregler op. Først et sæt langs væg og gulv og så endnu et sæt parallelt med det andet. De to sæt monteres med et mellemrum på 1,5 cm eller det samme som bredden af en tommestok.

Derefter sættes det første par regler op 40 cm inde. På en rigtig væg ville vi herefter fortsætte med de øvrige regler, men her går vi videre til isoleringen. 45 mm isolering monteres først i det ene sæt regler – og derefter i det andet sæt. Som det ses, er der nu et luftfyldt rum mellem isoleringerne.

Denne luft virker også lyddæmpende. Nu monteres den inderste gipsplade. Den løftes en centimeter over gulvet, inden den fastgøres. Når pladen er skruet fast, fuger tømreren langs gulv og væg.

Derefter monterer han den næste gipsplade. Som det ses, overlapper pladerne hinanden. Det betyder, at pladerne på resten af væggen bliver forskudt i forhold til hinanden, hvilket giver en god, stærk konstruktion. Sådan ser den færdige lyddæmpende væg ud. I alt 4 lag gips, 2 lag 50 mm isolering og 1,5 cm luft.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage