Lydisolering

Moderne indretning med mange glatte flader giver masser af problemer med støj i hjemmet. Her får du hjælp til effektiv lydisolering - uanset om støjen kommer fra emhætten eller gennem døren, væggen, vinduerne eller gulvet.

  Alle artikler om lydisolering

  Lydisolering af hjemmet

  Opvaskemaskinen larmer, musikken fra ungernes musikanlæg fylder hele hjemmet, og støjen fra nærliggende vej er også umulig at ignorere.

  Heldigvis kan du med en korrekt lydisolering komme mange af støjgenerne til livs. Og det kræver langtfra altid de helt store ombygninger at lave lydisolering i huset. Et par meter tætningslister i det gamle vindue kan nogle gange være lige så god lydisolering som en to meter høj støjvold ud mod vejen.

  Nem lydisolering

  Det kan måske lyde besværligt eller meget teknisk at bygge lydisolering i sit hjem. Men faktisk behøver det ikke være så svært.

  Noget lydisolering kan du ligefrem lave ved bare at indrette dit hjem på en anden måde. En stor bogreol op mod en væg er eksempelvis en rigtig god metode til at lydisolere mellem to rum. Et stort tæppe kan også virke støjreducerende i et lokale.

  Lydisolering af dør

  Ofte fungerer dørene i boligen som en motorvej for støj. Det skyldes hovedsageligt, at mange døre til indendørs brug, og især ældre døre, ikke er særligt robuste og bygget af tynde materialer uden tanke på lydisolering.

  Hvis du vil lave lydisolering af en dør, er du derfor nødt til at udskifte den gamle dør med en dør bygget til lydisolering.

  Heldigvis er det at sætte en dør med lydisolering i et dørhul ikke ret meget sværere end at sætte en helt almindelig dør i.

  De fleste af trinene er de samme, forudsætningen er blot, at selve døren og karmen er bygget til lydisolering (eller støjisolering, som nogle forhandlere vælger at kalde det). Resten handler om at fuge, så døren er godt lydisoleret hele vejen rundt.

  LÆS MERE: 3 metoder der gør døren lydtæt

  Støjisolering af loft

  Støjgener fra over-etagen kan du fjerne rigtig meget af. Lydisolering får man ved at bygge et nedsænket lydloft med mineraluld og to lag gipsplader. Det fjerner nemlig langt det meste af støjen fra overetagen.

  Arbejdet er forholdsvist omfattende, men er problemet stort nok, er det garanteret umagen værd.

  LÆS MERE: Byg et loft, der stopper støj

  Lydisolering af væg

  Vil du bygge lydisolering af en væg, skal du bygge en forsatsvæg. Faste materialer transporterer lyd rigtigt godt, så derfor er det vigtigt, at forsatsvæggen ikke har har kontakt til den eksisterende væg.

  Derudover er det vigtigt, at forsatsvæggen bygges relativt solidt, da dette også vil bidrage til en god lydisolering.

  SE VIDEO: Byg en væg, der stopper lyden

  Indretning kan også lydisolere

  Du vil aldrig kunne lydisolere dig fra alt støj. Men der findes mange andre måder til at nedsætte støjen i din bolig. For eksempel kan rumklangen i et rum gøre, at støj opfattes som højere, end det måske er.

  Derfor kan indretningen af et rum også have betydning for, hvor meget støjen generer dig. Ud over indretning findes der også andre tiltag, du kan gøre, for at udbedre støjgenerne i din bolig.

  LÆS MERE: 10 støj-problemer: Her er løsningen