Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lydisolering

Der er god grund til at overveje lydisolering og hvor meget støj, du udsættes for i dit hjem. Støj er ikke bare ubehageligt, vedvarende støj kan sågar føre til stress. Her kan du læse mere, om hvordan du med nem lydisolering kan nedsætte støjen i dit hjem.

Lydisolering af hjemmet

Opvaskemaskinen larmer, og musikken fra ungernes musikanlæg fylder hele hjemmet, imens er støjen fra nærliggende vej også umulig at ignorere. Heldigvis kan du med en korrekt lydisolering komme mange af støjgenerne til livs. Og det kræver langtfra altid de helt store ombygninger at lave lydisolering i huset. Et par meter tætningslister i det gamle vindue kan nogle gange være lige så god lydisolering som en to meter høj støjvold ud mod vejen.

Nem lydisolering

Det kan måske lyde besværligt eller meget teknisk at bygge lydisolering i sit hjem. Men faktisk behøver det ikke være så svært. Noget lydisolering kan du ligefrem lave ved bare at indrette dit hjem på en anden måde. En stor bogreol op mod en væg er eksempelvis en rigtig god metode til at lydisolere mellem to rum. Eller et stort tæppe kan også virke støjreducerende i et lokale.

Lydisolering af dør

Ofte fungerer dørene i boligen som en motorvej for støj. Det skyldes hovedsageligt, at mange døre til indendørs brug, og især ældre døre, ikke er særligt robuste og bygget af tynde materialer uden tanke på lydisolering. Hvis du vil lave lydisolering af en dør, er du derfor nødt til at udskifte den gamle dør med en dør bygget til lydisolering.

Heldigvis er det at sætte en dør med lydisolering i et dørhul ikke ret meget sværere end at sætte en helt almindelig dør i. De fleste af trinene er de samme, forudsætningen er blot, at selve døren og karmen er bygget til lydisolering (eller støjisolering, som nogle forhandlere vælger at kalde det). Resten handler om en fuge, så døren er godt lydisoleret hele vejen rundt.

LÆS MERE: 3 metoder der gør døren lydtæt

Støjisolering af loft

Støjgener fra overetagen kan du fjerne rigtig meget af, uden at dine overboer, eller andre der benytter etagen, behøver at dæmpe sig. Lydisoleringen får man ved at bygge et nedsænket lydloft med mineraluld og to lag gipsplader. Sådan lydisolering fjerner nemlig langt det meste af støjen fra overetagen. Arbejdet er forholdsvist omfattende, og du bør tage stilling til, hvilken slags støj, du gerne vil lave lydisolering imod.

LÆS MERE: Byg et loft, der stopper støj

Lydisolering af væg

Vil du bygge lydisolering af en væg, skal du bygge en forsatsvæg. Faste materialer transporterer lyd rigtigt godt, så derfor er det vigtigt, at forsatsvæggen ikke har har kontakt til den eksisterende væg. Derudover er det vigtigt, at forsatsvæggen bygges relativt solidt, da dette også vil bidrage til en ordentlig lydisolering.

SE VIDEO: Byg en væg, der stopper lyden

Lydisolering er ikke alt

Du vil aldrig kunne lydisolere dig fra alt støj. Men der findes mange andre måder til at nedsætte støjen i din bolig. For eksempel kan rumklangen i et rum gøre, at støj opfattes som højere, end det måske er. Derfor kan indretningen af et rum også have betydning for, hvor meget støjen generer dig. Ud over indretning findes der også andre tiltag, du kan gøre, for at udbedre støjgenerne i din bolig.

LÆS MERE: 10 støj-problemer: Her er løsningen

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage