Sådan slipper du for bananfluer i hjemmet

Det er næsten umuligt at undgå bananfluer i hjemmet, men de er heldigvis relativt nemme at slippe af med igen. Her kan du blive klogere på, hvorfor de kommer på besøg, og hvordan du undgår, at de vender tilbage.

Bananfluen kan være et problem hele året, men det er specielt i sensommeren og begyndelsen af efteråret, at den er svær at undgå.

Temperaturen er typisk lidt højere end resten af året, og der skal ikke meget til, før frugt og grøntsager i køkkenet bliver overmodne og begynder at gære.

Slip af med bananfluer

Bananfluen bliver tiltrukket af gærende madvarer, der indeholder sukker, så derfor er eddike en af de mest brugte lokkemidler i hjemmelavede bananfluefælder. Alle slags eddike kan fungere, men æblecidereddike er en af de mest brugte.

For at lave en fælde skal du hælde lidt eddike i en skål sammen med et par dråber opvaskemiddel.

Eddiken tiltrækker bananfluen og opvaskemidlet bryder overfladespændingen, så bananfluen drukner.

Du kan med fordel dække din fælde med husholdningsfilm, som du laver et par huller i. Så er du helt sikker på, at bananfluen ikke kan slippe ud igen.

En anden metode er en keglefælde, hvor du former et stykke tykt papir til en tragt, der sættes i et glas. I bunden af glasset skal du have dit lokkemiddel, for eksempel eddike eller et lille stykke frugt.

Du kan også lave en fælde uden eddike. I stedet kan du bruge for eksempel lidt juice eller noget andet sødt, hvor lugten vil tiltrække bananfluen. I de fleste dagligvarebutikker er det muligt at købe både fælde og lokkemiddel, hvis du helst vil slippe for at lave den selv.

Sådan laver du din egen bananfluefælde

Du kan selv lave en bananfluefælde af eddike og opvaskemiddel.

4 trin: Sådan laver du en bananfluefælde

  1. Hæld lidt eddike eller et andet lokkemiddel i bunden af en skål.
  2. Put evt. lidt opvaskemiddel i.
  3. Luk fælden til med plastfolie, som du prikker et par huller i.
  4. I stedet for plastfolie kan du lave en tragt af papir, som stilles i et glas med eddike i bunden.

Forebyg at bananfluen vender tilbage

Det vigtigste, når du skal undgå nye besøg af bananfluen, er at fjerne alle dens foretrukne fødekilder. Alle madvarer skal forsegles og stilles væk, der må ikke stå uvasket opvask fremme, og frugtskålen skal jævnligt tjekkes for frugter, som begynder at blive overmodne.

Bananfluen kan også gå i skraldespanden, så den skal tømmes jævnligt og gøres ren.

Bananfluen lægger æg i overmoden frugt eller grøntsager, hvor larverne lever af gær, bakterier og sukker. Under de rette omstændigheder kan en bananflue lægge op til 500 æg.

Udviklingen fra æg til voksen flue tager omkring en uge. Bananfluens levetid kan variere en del, men er typisk cirka 3-4 uger.

Overmodne bananer tiltrækker bananfluer

Sukkerholdige, overmodne fødevarer tiltrækker bananfluer. Sørg for at holde overmoden frugt væk, så der ikke kommer bananfluer.

Bananflue eller sørgemyg?

Hvis du døjer med små fluer i hjemmet, så er det ikke nødvendigvis bananfluer.

Det kan i stedet være sørgemyggen, der ligner bananfluen til forveksling.

Sørgemyggen lægger æg i fugtig plantejord, så det er dine potteplanter, der kan være skylden, hvis du døjer med dem.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Skadedyr