Skybrudssikring: Forbered dit hus på skybrud

Vandet kommer, og du skal forberede dit hus på et regnskyl af de helt store. Her får du løsningerne på, hvad du skal gøre, når regnen allerede vælter ned, når du har et varsel på et døgn, og hvilke forbedringer du bør udføre for at beskytte hjemmet mod vandmasserne på længere sigt.

Skybrudssikring: Forbered dit hus på store regnskyl.

Med god forberedelse kan du sikre sit hus mod store regnskyl. Vi viser, hvordan du gør.

Skybrudssikring under skybruddet: Stands ulykken

Det vælter ned, og du er taget på sengen af skybruddet. Du kan i sagens natur ikke nå at lægge indkørslen om, så området omkring huset falder i den rigtige retning, men der er stadig masser, du kan gøre for at undgå de værste oversvømmelser.

STOP TOILETTET
Er der så meget tryk på kloakken, at vandet løber retur gennem toilettet, gælder det om at blokere afløbet nede i kummen. Fold et håndklæde sammen, stop det ned i kummen, og luk toiletlåget. Sørg for, at låget ikke kan springe op, eventuelt med en bagagestrop eller gaffatape.

BLOKÉR GULVAFLØBET
Vælter vandet op af gulvafløbet, gælder det, ligesom med toilettet, om at blokere det i en fart. Læg et håndklæde over afløbet, og fastgør det med en plade og en planke spændt op mod loftet.

LUK VINDUER OG DØRE
Det lyder nok banalt, men i kampens hede er det ultravigtigt, at du husker at lukke lavtliggende vinduer og døre – og du bør også sikre åbningerne ind til kælderen med sandsække.

Skybrudssikring med varsel på 24 timer

Vejrudsigten varsler skybrud inden for det næste døgn. Og det betyder, at du har gode chancer for at reagere og afværge, at hjemmet bliver oversvømmet. Kort fortalt handler det om at afspærre vandets mulighed for at løbe ind i huset.

Læs også: Gør huset klar til skybrud

BRUG SANDSÆKKE
Alle indgange til huset skal spærres af, så vandet ikke kan løbe ind. Brug et stort stykke plastik som membran, og afspær så med sandsække. Vi fandt de billigste tomme sandsække til salg på internettet for lige under 7 kroner stykket.

BLOKÉR RISTE
Sidder der små udluftningsriste rundtomkring på husets sokkel, er det ekstremt vigtigt, at du husker at blokere dem. Ellers risikerer du, at krybekælderen, isoleringen og gulvet i huset bliver ødelagt.

RENS TAGRENDER
Kan vandet ikke løbe væk i tagrenderne, risikerer du, at det løber ind på loftet. Derfor skal du fatte stigen og fjerne skidtet i en fart.

LED VANDET VÆK
Spænd såkaldte nedløbsposer fast på nedløbsrørene, og styr regnvandet fra taget uden om kloakken. Poserne fungerer ligesom brandslanger, og med dem kan du flytte vandbelastningen ud i haven i en nødsituation. HUSK, at nedløbsposerne skal falde væk fra bygningen. Nedløbsposer (100 meter) fra Flexrain fås fra cirka 600 kroner.

Skybrudssikring fremadrettet: Beskyt hjemmet i fremtiden

Vil du sikre dit hus imod skybrud fremadrettet, skal du sørge for, at vandet slet ikke kan komme ind, samt at det kan løbe væk fra huset. Det er kæmpestore projekter, men de betaler sig selv i længden.

HOLD HUSET TØRT
Et omfangsdræn holder huset tørt, men det er dyrt og hårdt at etablere. Før du går i gang med at grave ud langs huset, skal du huske at alliere dig med en autoriseret kloakmester. Priserne starter fra 25.000 kroner.

BLOKÉR AFLØBENE
Den mest effektive måde at sikre, at kloakvandet ikke vælter op gennem afløb og toiletter, er ved at installere et højvandslukke.

Højvandslukket lukker nemlig af for husets afløb, hvis presset på kloakken bliver for stort. Montering koster fra 15.000 kroner.

RET GRUNDEN OP
Den vigtigste og mest effektive løsning på skybrudsproblemer er at sikre, at det omgivende terræn falder væk fra huset. Så hvis din grund skråner indad mod muren, er det bare om at komme i gang med at grave.

Her er det nemmest at styre faldet, som skal være 1-2 cm pr. meter, med en professionel cirkellaser samt at leje en minigraver til det benhårde gravearbejde.

    Andre læser lige nu ...