Få plads til en teenagehybel i garagen

Er der teenagere i familie, kan en garage med egen indgang give ekstra plads og frihed til de unge. Garagen kan selvfølgelig også bruges til andet, fx motionsrum eller atelier.

Få plads til en teenagehybel i garagen

Garageporten udskiftes med et nyt indgangsparti med dør og vindue.

Kan du undvære garagen, er det en billig løsning til at skaffe ekstra kvadratmeter, fordi den allerede står der med fundament, vægge og tag. Der mangler “bare” den indvendige del, hvor du skal have lavet gulv, bygget vægge og isolere.

Isoleringen holder ikke bare på varmen, men hjælper også med at dæmpe lyden. Det er værd at tage med i dine overvejelser, hvis garagen skal bruges som teenagehybel. Så kan der fx spilles høj musik, uden at det generer resten af familien eller naboer.

Hvis du vil skærme mod lyd, kan du overveje at bygge de indvendige vægge af fibergips, der er tungere end almindelige gipsplader og derfor isolerer bedre mod lyd. Bygger du de indvendige vægge med lidt afstand til ydervæggene, får du også en bedre lydisolerende effekt pga. hulrummet imellem væggene.

Tænk i fleksible løsninger

Skal garagen være teenagehybel, er det oplagt at udskifte porten med en ny front, der lettest bygges som en trækonstruktion, med vindue og en dør, så der er egen indgang. En trækonstruktion er også smart, fordi den er ret nem at fjerne igen, hvis du vil genetablere garagen.

Teenagere flytter jo hjemmefra på et tidspunkt, så det er en god idé at tænke i fleksible løsninger, hvis rummet senere skal bruges til noget andet.

Problem

Når børnene bliver store, er der et større behov for mere plads til hygge med vennerne. Og plads til, at der måske kan larmes lidt, uden at det forstyrrer resten af husets beboere.

Løsning

Garagen bruges som ekstrarum til teenageren. Der er egen indgang til garagen og samtidig nem adgang til huset. Så når vennerne kommer på besøg, eller teenageren kommer sent hjem, forstyrrer det ikke husets øvrige beboere.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Tilbygning