Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tilbygning

Mangler du ekstra kvadratmeter i boligen, kan en tilbygning være løsningen. Her på siderne finder du inspiration, råd og vejledning til, hvordan du selv kan bygge en tilbygning og få flere kvadratmeter.

Tilbygning til hus

Der findes et hav af gode ideer og gør det selv-løsninger, der giver mere plads i dit hjem. Men hvis du for alvor vil øge antallet af kvadratmeter er der ingen vej uden om en tilbygning. Her på siderne finder du inspiration, råd og vejledning til, hvordan du selv kan bygge en tilbygning og få flere kvadratmeter.

Hvad koster en tilbygning?

Prisen på en tilbygning kan variere meget. Men som tommelfingerregel skal du regne med 20.000 kr. pr. m2, hvis du får andre til at udføre arbejdet. Men selvfølgelig varierer prisen på en tilbygning ekstremt meget afhængigt af materialevalg og hvordan tilbygningen skal udføres. Hvis du selv kan udføre noget af arbejdet kan du nemmere få en billig tilbygning.

Tilbygning pris

De 20.000 kr. for en tilbygning er kun vejledende, og prisen vil ofte være en del højere, hvis tilbygningen fx skal indeholde køkken eller bad. Til gengæld kan det gøres billigere, hvis der blot er tale om en tilbygning med et ekstra værelse. Det er også værd at huske, at tilbygningens første kvadratmetre er en del dyrere end de sidste. Kvadratmeterprisen vil altså være en del lavere på en tilbygning på 40 m2 end på en tilbygning på 10 m2.

Billig tilbygning

En stor del af de 20.000 kr. for en tilbygning udgør lønninger til håndværkerne. Der kan derfor være mange penge at spare på at gøre det selv. Vælger du selv at bygge din tilbygning har du ofte også mulighed for at vælge nogle billigere byggematerialer.

Tilbygning i træ

Som gør det selv’er vil det oftest være nemmest og hurtigst at bygge din tilbygning i træ. Ulempen er, at en tilbygning i træ ofte vil stå meget ud fra resten af huset, men det afhænger naturligvis af, hvilket materiale dit hus er lavet i. Bygger du i stedet en tilbygning i sten, får du en mere solid tilbygning, der dog tager længere tid at lave end en tilbygning i træ.

Glas tilbygning

Hvis din tilbygning skal fungere som opholdsrum eller som forlængelse af din stue, kan du overveje at bygge dele af din tilbygning i glas. For eksempel kan store glaspartier give et godt lysindfald og være med til at binde huset og haven bedre sammen.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage