Tilbygning

Mangler du ekstra kvadratmeter i boligen, kan en tilbygning være løsningen. Her på siderne finder du inspiration, råd og vejledning til, hvordan du selv kan bygge en tilbygning og få flere kvadratmeter.

  Tilbygning til hus

  Der findes et hav af gode ideer og gør det selv-løsninger, der giver mere plads i dit hjem. Men hvis du for alvor vil øge antallet af kvadratmeter er der ingen vej uden om en tilbygning.

  Her på siderne finder du inspiration, råd og vejledning til, hvordan du selv kan bygge en tilbygning og få flere kvadratmeter.

  Hvad koster en tilbygning?

  Prisen på en tilbygning kan variere meget. Men som tommelfingerregel skal du regne med 20.000 kr. pr. m2, hvis du får andre til at udføre arbejdet. Men selvfølgelig varierer prisen på en tilbygning ekstremt meget afhængigt af materialevalg og hvordan tilbygningen skal udføres. Hvis du selv kan udføre noget af arbejdet kan du nemmere få en billig tilbygning.

  Tilbygning pris

  De 20.000 kr. for en tilbygning er kun vejledende, og prisen vil ofte være en del højere, hvis tilbygningen fx skal indeholde køkken eller bad. Til gengæld kan det gøres billigere, hvis der blot er tale om en tilbygning med et ekstra værelse. Det er også værd at huske, at tilbygningens første kvadratmetre er en del dyrere end de sidste. Kvadratmeterprisen vil altså være en del lavere på en tilbygning på 40 m2 end på en tilbygning på 10 m2.

  Billig tilbygning

  En stor del af de 20.000 kr. for en tilbygning udgør lønninger til håndværkerne. Der kan derfor være mange penge at spare på at gøre det selv. Vælger du selv at bygge din tilbygning har du ofte også mulighed for at vælge nogle billigere byggematerialer.

  Tilbygning i træ

  Som gør det selv’er vil det oftest være nemmest og hurtigst at bygge din tilbygning i træ. Ulempen er, at en tilbygning i træ ofte vil stå meget ud fra resten af huset, men det afhænger naturligvis af, hvilket materiale dit hus er lavet i. Bygger du i stedet en tilbygning i sten, får du en mere solid tilbygning, der dog tager længere tid at lave end en tilbygning i træ.

  Glas tilbygning

  Hvis din tilbygning skal fungere som opholdsrum eller som forlængelse af din stue, kan du overveje at bygge dele af din tilbygning i glas. For eksempel kan store glaspartier give et godt lysindfald og være med til at binde huset og haven bedre sammen.

  Byg selv tilbygning

  Her på siden finder du alle vores byggevejledninger til, når du skal bygge en tilbygning til dit hus: