Overdækning forvandles til ekstra rum

Overvej, om du vil få mere ud af et lukket, isoleret rum, end du gør af en åben overdækning. Det er nemlig et oplagt sted at inddrage, hvis du mangler plads.

Tilbygning

Har du en overdækket terrasse, kan du relativt let omdanne en del af den til et ekstra rum. Det kræver fundament, vægge og tag med isolering.

Du kan for få midler få dét ekstra rum, du står og mangler, hvis du sætter sider på din overdækning. Langtfra alle får det optimale ud af en overdækning, så det er værd at overveje, hvordan du får mest ud af pladsen. Når du lukker siderne af, får du et ekstra rum, der med isolering i gulv, vægge og tag vil kunne bruges til fx overnattende gæster.

Det er bl.a. varmekilden i rummet, der afgør, om du skal søge byggetilladelse eller ej. Hvis rummet ikke er til beboelse og uden en fast varmekilde, er det ikke nødvendigt at søge om byggetilladelse.

Det er det til gengæld, hvis det nye rum har en fast varmekilde. Så bliver det nemlig regnet med som beboelse. Hvis det er det, du har brug for – altså et ekstra værelse, fuldt integreret med den øvrige bolig – så skal du bare være opmærksom på de ekstra funktionskrav, der er til isolering, lyd m.m.

Problem

Der mangler et ekstra værelse i huset til overnattende gæster. Da den overdækkede terrasse alligevel ikke bliver udnyttet nok, kommer den i spil.

Løsning

Der bygges sider på overdækningen, så der kan laves et ekstra rum her, hvor der allerede er udgang fra huset. Et vindue til et tilstødende værelse skal blændes. En mindre del af overdækningen bevares.

Multimedia

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Tilbygning