Vekselspænding:
En gammeldags jernkernetransformer producerer vekselspænding, som skiftevis løber den ene og den anden vej rundt i ledningerne. Hvis transformeren har en effektiv spænding på 12 volt, er den maksimale spænding 17 volt. Sætter du et LED-spot, som altid har brug for jævnspænding, til jernkernetransformeren, vil spottet, hvis det overhovedet lyser, kun lyse, når spændingen løber den ene vej.
Spottet vil derfor blinke 25 gange i sekundet. Det er ikke altid, det kan ses med det blotte øje, men det vil gå ud over lyskvaliteten og levetiden. Maksimalspændingen på 17 volt vil også reducere levetiden betydeligt.
Minimumsbelastning:
Elektroniske transformere har brug for en minimumsbelastning for at fungere. Sammenlignet med LED har halogenspots et betydeligt højere forbrug. Du vil derfor kunne opleve, at minimumsbelastningen overholdes, hvis du som en test udskifter et enkelt spot til LED.
Når du så efterfølgende udskifter dem alle, reduceres den samlede belastning til et niveau, som transformeren ikke kan håndtere, og spottene vil derfor ikke lyse.
Hård opstart:
LED-spots har brug for en rolig opstart, hvor spændingen øges jævnt og kontrolleret over kort tid. Nogle elektroniske transformere øger spændingen øjeblikkeligt, og den gentagne, hårde opstart kan forkorte LED-spottets levetid.