Styr din udendørs belysning over Wi-Fi

Skal dit hus lyse døgnet rundt og bruge unødig strøm? Så tag kontrol over lyset med et Wi-Fi-udtag.

Tænd, sluk og programmér

Løsningen er et lille stik, som du sætter ind i dit udendørs strømudtag. Så slutter du stikket til din Wi-Fi, og vupti, så kan du styre julebelysningen via din telefon.

Du kan programmere lyset til at tændes og slukkes på de tidspunkter, du ønsker, og du kan variere det fra dag til dag. Fx kan du sætte lyset til at tændes, når skumringen indfinder sig, og slukkes ved midnat og så tændes igen i de mørke morgentimer, indtil solen står op.

Der findes et væld af denne type stik, og har du et system som Philips Hue eller lignende, kan du vælge deres model. Her har vi valgt et stik af mærket LEDVance, der ikke kræver andet end en Wi-Fi-forbindelse.

Sådan programmerer du stikket

Start med at hente LEDVANCE SMART+ WiFi-appen. Du kan enten søge i App Store/ Google Play, eller du kan tage et billede af QR-koden på æsken og klikke på linket. Dernæst skal du oprette en profil med e-mailadres se og et kodeord samt indtaste den kode, du modtager via e-mail. Appen findes kun på engelsk, men er ganske simpel både at forstå og at bruge.

Sæt dernæst stikket i en stikkontakt - vælg en kontakt indendørs og tæt på din router, mens du laver den første opsætning og får app og stik til at tale sammen. Mellemstikket kan styres via Wi-Fi, og så styrer du lyset via en app.

  1. Tilføj en enhed ved at klikke på Add Device [1]. Hvis du allerede har tilføjet enheder, står de på en liste, og nye skal i stedet tilføjes ved at klikke på plus [2].
  1. Klik på fanebladet Auto Scan [3], og vent, indtil din enhed dukker op. Du kan også tilføje manuelt [4] ved at vælge enheden på en liste, men det er noget mere besværligt. Prøv Auto Scan igen, og flyt evt. stik og router tættere på hinanden, hvis det ikke virker første gang. Klik på dit stik [5].
  1. Vent på, at dit stik bliver installeret. Du vil blive bedt om at taste koden til dit trådløse netværk. Når stikket er installeret, kan du evt. omdøbe det [6]. Bliver du bedt om at installere ny firmware, så gør det. Klik Done [7], når du er færdig.
  1. Nu kan du flytte dit stik ud på sin rette plads. Orange baggrund på skærmen betyder tændt, grå slukket. Tænd og sluk på “knappen” [8], og opsæt en tidsstyring på [9].
  1. Vælg et tidspunkt [10], stikket skal tænde, og en eller flere dage i ugen [11]. Gør det samme igen for slukketidspunkt, og lav evt. flere, hvis du vil have flere perioder eller dage med anderledes program for lyset.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Belysning