Dit hus bremser signalet: Bærende vægge, tunge møbler, lukkede døre og sågar spejle er med til at gøre dit wi-fi-signal svagere.

Dit hus bremser signalet: Bærende vægge, tunge møbler, lukkede døre og sågar spejle er med til at gøre dit wi-fi-signal svagere.

De fleste danskere har efterhånden fået trådløs internetforbindelse derhjemme. Det giver mulighed for at koble computere, tablets, spillekonsoller, smart-tv, smartphones og alt muligt andet på nettet, uden at du skal slås med lange, irriterende kabler. Det kræver blot et modem og en trådløs router (ofte samme enhed), der kan sende signalet videre fra kontakten i væggen til resten af huset.

Når det trådløse netværk ikke rækker

Men for mange os rækker det trådløse netværk ikke altid helt ud i alle husets værelser. Og det kan være ret belastende, hvis hjemmekontoret eller teenageværelset ikke kan komme i kontakt med netværket og omverdenen. Meget ofte er det dog vores egen skyld og dermed også noget, vi ret nemt kan løse.

Sandsynligheden taler for, at du, hvis du oplever problemer med dit trådløse netværks rækkevidde, har begået samme fejl som mange af os andre. Helt uden at vide det.

Hvor er din router placeret?

Ud over kvaliteten af selve den tekniske del, altså det modem og den router (ofte samme enhed), som du typisk har fået fra din internetudbyder, er der en række forhold, der kan gør det svært for de trådløse signaler at nå frem til alle dele af huset. Står din router fx på gulvet, op ad en ydervæg i et rum med lukkede døre, ja, så har du, helt uden at ville det, gjort alt, hvad du kunne for at begrænse signalstyrken.

Læs med her, og få en stribe gode råd til, hvordan du sikrer dig mod disse og mange andre klassiske fejl. Så er der snart fuld styrke på signalet og forbindelse i hele hytten.

3 veje til en god forbindelse

I artiklen viser vi dig tre trin, der kan løse dine WI-FI-problemer:

1. Opdater din hardware Hvis din router er flere år gammel, bør du nok overveje at skifte den ud.

2. Placér routeren optimalt Den allermest almindelige fejl, mange af os begår, er at placere den signalgivende router helt forkert i forhold til husets konstruktion og computernes placering.

3. Forlæng signalet Det kan ofte være svært at flytte routeren til den mest optimale placering. Men fortvivl ikke, med lidt simpel teknik kan du forlænge wi-fi-signalets rækkevidde til husets fjerneste hjørner.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få uddybende vejledninger til hver enkelt trin.

LÆS OGSÅ: Komputer for alles guide til HURTIG internetforbindelse