Sæt den gamle stol i stand

Stoleflet - gør det selv

Hvis du har gamle, slidte stole med flettede sæder, behøver du ikke smide dem ud, hvis de er blevet grimme. Fletning af stolesæder er nemlig ikke en specielt kompliceret opgave. Når du har styr på teknikken, kan du sagtens selv give nyt liv.

Flet stolesæder i mønstre

Hvis det alligevel er på tide at flette stolene på ny, kan det måske give mening at vælge et andet mønster til sædet. Det klassiske ternede mønster med 15 surringer er populært, men også kuvertmønstret kan give gode resultater. Fletning af stolesæder kræver hverken stor viden eller avanceret værktøj. Faktisk er en saks, en tommestok og en blyant alt, hvad du har brug for.

Fletning af stolesæder med garn

Til fletning af stolesæder er der flere materialer at vælge imellem. Man regner med, at der skal bruges cirka 130-140 meter, men sørg for, at der er rigeligt af det for en sikkerheds skyld. Hvis du kommer til at lave en fejl, når du fletter, kan du sagtens pille materialet af igen og flette forfra. Det kan det godt holde til. Papirgarn, søgræs, og sisalreb er alle velegnet til fletning af stolesæder.

Begynd i et hjørne

Ved fletning af stolesæder, hvor du vil flette i tern, skal du lave flettet i lige baner. Når du begynder at lave mønstret, skal du holde fletmaterialet fast på sargen. Her kan du bruge en stor klemme til at holde snoren fast. Når du har lavet et felt, hvor du for eksempel kører snoren 15 gange rundt om stolens ramme, snørrer du snoren et par gange rundt om sargen, så du får et mellemrum til næste felt. Sådan bliver du ved, fra begge sider, indtil stolesædet er helt dækket af flet.

Flet stolesæder på en dag – hent vejledningen og se hvordan

Fletning af stolesæder er altså ikke en kompliceret gør det selv-opgave, og den store fordel er, at du bare kan begynde forfra, hvis du kommer til at lave fejl. Hvis du henter vejledningen, kan du se, hvordan Gør Det Selvs dygtige ekspert giver gamle stole nyt liv ved at flette nye stolesæder. God fornøjelse!