Hylder med skjulte ophæng kan kun bære lette ting – med mindre de hviler på indmurede ophæng.

Hylder med skjulte ophæng kan kun bære lette ting – med mindre de hviler på indmurede ophæng.

Når en boghylde trækker sine skruer løs og falder ned af væggen med hyldeknægte og bøger og det hele, så er det langt fra altid skruen eller pluggen, der er noget galt med. Den bedste måde at få hylden op at hænge igen – med de samme bøger – er formentlig at bruge større hyldeknægte.

Jo længere ophænget er, jo mere kan hylden bære

Det kan lyde mærkeligt, for hvorfor skulle de samme skruer og de samme plugs få bedre fat i den samme væg, bare fordi hyldeknægten er større? Det gør de heller ikke. Forklaringen er, at den større hyldeknægt mindsker det træk ud af væggen, som præcis samme bøger på præcis samme hylde giver.

Det kan vægtstangsprincippet give en god forklaring på, og ingeniørerne kan regne videre, men i det daglige er det rigeligt for os at huske, at jo længere en hyldeknægt – eller en anden form for ophæng – rækker ned ad væggen, jo mere kan hylden på den bære. Du skal jo bare vide, om hylden kan bære dine tunge bøger, en vase med blomster eller kun et lille billede.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få en guide til, hvordan du vælger det rigtige ophæng.

Redaktionen anbefaler: Tjek væggen med en vægscanner inden du borer!

Når du skal hænge noget op på din væg, skal du vide præcis, hvor dine ledninger og rør løber. Vi kender til mange historie om gør-det-selv’ere, der har har boret ind i el-ledninger og vandrør. Med vandskader og dyre håndværkerregninger som følge.

Men det kan du heldigvis undgå, hvis du bruger en vægscanner.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med vægscanner for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Se de 5 øvrige funktioner: Her kan du se en video af 6i1 multidetektoren og dens funktioner.