Altid styr på søm og skruer

Disse smarte kasser holder orden på søm og skruer – uanset hvor du har brug for dem.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
100 kroner

Intro

Den ene dag bruger du dine skruer på værkstedet, den næste dag arbejder du med dem ude ved sommerhuset, den tredje dag sætter du hylder op hos noget familie - og med kasserne her har du styr på skruerne hele vejen.

Det tager vel et par timer at bygge sådan et par kasser, og når du har samlet et udvalg af skruer, søm eller andre småting i dem, kan de til daglig have plads i en skuffe, på en hylde eller på væggen - og lynhurtigt være med dig, når du har brug for indholdet et andet sted. Og med en lille ekstra indsats giver du kasserne håndtag og forskudte sider, så de griber fat i hinanden. Det er virkelig smart!

Sæt dem i skuffen

Hæng dem på væggen

Tag dem med dig

Vejledning

01
Den enkle kasse 3 Trin

1

Alle delene skæres ud og forbores. Listerne saves op i de tre mål, lettest med kapsav, men en fukssvans fungerer også fint. I kortsiderne (B) bores to huller 8,8 cm fra den ene ende, i langsiderne bores to huller 8 mm fra enden. Alle hullerne undersænkes.

2

Siderne (A og B) og skillevæggen (C) samles med lim og 4 x 50 mm skruer. Spænd efter i hånden - du er tæt på kanten, og træet flækker let. Bor evt. for i endetræet med et 2 mm bor, så er risikoen mindst.

3

Bunden (D) limes og skrues på med 4 x 25 mm skruer. Når kanten er sikret, trækker du en streg 88 mm fra den langside, der er tættest på skillevæggen (C), og skruer også bunden på skillevæggen.

TIPS: Vend masonittens hårde side indad.

02
Den smarte kasse 3 Trin

1

Den smarte kasses kortsider (B) og skillevæg (C) høvler du 4-5 mm lavere, hvis det skal være fint. Du kan bruge træet i fuld bredde, men ved at høvle undgår du luft mellem langsiderne, når kasserne stables.

2

Siderne (A og B) og skillevæggen (C) samles med lim og skruer - her løfter du kortsider (B) og skillevæg (C) 15 mm i forhold til langsiden (A). Bunden (D) sættes på kortsider og skillevæg. Suppler evt. med 10 x 10 mm lister limet og stiftet på langsiden.

3

Håndgrebet bores og saves ud af kortsiderne (B). Først bores to 30 mm huller i hver kortside - centrum af hvert hul lægges 3 cm fra overkanten og 11 cm fra enden. Derefter fjerner du træet mellem hullerne med stiksaven og pudser kanten.

Materialer

Til 2 kasser, både den enkle og den smarte udgave

15 x 120 mm høvlede brædder:
• 4 langsider (A) a 45 cm
• 4 kortsider (B) a 29 cm
• 2 skillevægge (C) a 42 cm

4 mm hård masonit eller krydsfiner:
• 2 bunde (D) a 45 x 33 cm til den enkle kasse eller a 45 x 30 cm til den smarte udgave

Desuden:

• 24 skruer, 4 x 50 mm
• Cirka 60 skruer, 4 x 25 mm
• Trælim, fx PVAc-lim

Tidsforbrug

1 time pr. kasse

Pris

Cirka 100 kroner pr. kasse

Sværhedsgrad

Meget let

Tegning

Den enkle kasse

I den enkle udgave er sider og skillerum blot limet og skruet sammen og tilføjet en bund.

Den enkle kasse

Den smarte kasse

Ved at sænke de lange sider og lave greb i de korte sider gør du kasserne lette at stable og bære.

Den smarte kasse

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Opbevaring