Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Læsernes bedste: 5 tips til smart opbevaring

Print Gem artikel

Gør Det Selvs læsere er fulde af gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store udfordringer. Vi har samlet fem skarpe bud på smarte skabe, der giver meget mere plads til opbevaring.

1. Skabe designet til affaldssortering

"Vi er en stor familie, så vi har meget affald. Tidligere sorterede vi det i plastikposer, men det fylder meget og er grimt at se på. Nu har jeg sat affaldssorteringen i system ved at bygge to skabe, der kun er beregnet til det, under trappen, så pladsen udnyttes der.

Skabene har huller i frontlågen, som affaldet puttes ind i. På bagsiden er der hylder med kurve, som det havner i. Det er let at finde ud af – både at sortere affaldet og tømme kurvene – for alle i familien. R.J."

De to skabe under trappen er specialdesignet til affaldssortering, så det ikke er nødvendigt at gå udenfor hele tiden. Mærkater viser, hvor de forskelige typer affald skal puttes i.

2. Standardskabe gav mere plads til opbevaring i skunk

"Skabsplads var et problem i vores fritidshus, så da førstesalen skulle renoveres, satte jeg skabe op under skråvæggen, så vi kunne udnytte denne plads mere optimalt.

Jeg har brugt standardkøkkenskabe fra Ikea til projektet. Mine udregninger viste, at hvis jeg hævede skabet en smule, kunne jeg få plads til to udtræksskuffer i hvert – en dyb nederst og en kortere øverst. Det krævede, at jeg byggede en sokkel til skabene, der også skulle skæres skrå i siderne, så de kunne passe ind under væggene.

Mellem skabenes to skrå sider har jeg sat to stivere op, så skabene står stabilt og passer præcist til udtræksskufferne, der monteres på skinner. Det var et stort arbejde, men det har givet meget opbevaringsplads, og vi er rigtig glade for det. K.N."

Der manglede opbevaringsplads i sommerhuset. Det kom der masser af med udtræksskufferne under skråvæggen. Der er ikke skuffer i det hele – et enkelt skab blev der også plads til.

3. Skabsvæg med strygestation

"Da vi byggede en ny skabsvæg, blev der et smalt mellemrum “tilovers”. Jeg byggede en kasse, der passede i hullet, og satte hjul under, så den kan trækkes ud. Jeg har monteret et strygebræt i kassen på hængsler, så det kan slås op og ned, så det er let at komme til at stryge. F.C."

Skabet kører på møbelhjul, så det kan trækkes ud. Træk skabet ud, slå brættet op, og tænd strygejernet – og du er klar til at stryge.

4. Flot karnap med IKEA-skabe

"Jeg havde en karnap i køkkenet, som ikke blev udnyttet optimalt. Jeg købte nogle køkkenskabe i IKEA, som jeg tilpassede, så de kunne være under karmen. Her har vi nu mere plads til opbevaring. Ovenpå køkkenmodulerne tilpassede jeg en sort MDF-plade, der fungerer som en ekstra vindueskarm og giver en pæn afslutning. Det tog mig blot et par timer. A.B."

På ingen tid blev der mere plads til opbevaring i karnappen.

5. Skillevæggen har indbygget opbevaring

"Da vi renoverede vores badeværelse, skulle der bygges en væg mellem badekar og brusekabine. Vi besluttede at lave den ekstra bred på 25 cm, så der kunne blive plads til udtræksskabe i selve væggen.

De mest velegnede skabe på markedet viste sig at være nogle køkkenskabe, der egentlig er beregnet til krydderier, men de passer helt perfekt til små flasker og krukker, som der også er mange af på et badeværelse. Skabene er monteret, så de trækkes ud forfra, og vi har adgang til tingene fra siderne. Z.R."

I væggen mellem badekar og bruser er der monteret udtræksskuffer.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
null: Læsernes bedste: 5 tips til smart opbevaring
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage