Byggevejledning
Let
Svær
Fra mørkt og trist til lyst og lækkert

Maling og lysematerialer, som spejler og sprederlyset fra de nye LEDlamper, forvandler den mørke trappe til en lys og indbydende nedgang til kælderen.

Der er to måder at gøre et rum lysere på. Du kan tilføre mere lys, og du kan udnytte det lys, der er i rummet, bedre. Men det har kun begrænset effekt at skifte til en kraftigere pære. For hvis rummet er holdt i mørke og matte farver, vil lyset kun virke lige dér, hvor det rammer. Vil du have glæde af lyset i hele rummet, skal der andre farver på paletten.

Vælg lyse flader

Ved at benytte lyse farver får du spredt lyset fra alle de lyskilder, der er tilgængelige. Det samme gælder, hvis du vælger en maling med høj glans, som nærmest kan spejle lyset. Begge dele giver et lysere rum.

Læs også: Er der godt lys i dit hus?

Fordelen ved den høje glans er også ulempen: Når næsten alt lys spejles og sendes tilbage, ser øjet stort set alle fejl og mangler. Derfor er det en afvejning, når farve og særligt glansen skal vælges. En lidt mere mat flade kaster måske lidt mindre og mere diffust lys tilbage, men kræver heller ikke den samme finish, før den opfattes som jævn og ensartet.

Hent artiklen og få et lyst og lækkert rum

I denne gør det selv-vejledning kan du se, hvordan vi forvandler den mørke trappe til en lys og indbydende nedgang til kælderen.

Du kan roligt gå i gang. Det svære kan være at komme i gang med at pudse. Men de nye typer af puds er lette at arbejde med, og du får hurtigt det nødvendige håndelag, når du først er kommet i gang.

God fornøjelse!