Bedre sikkerhed med ny lås

Du skal ikke give tyvene mulighed for at vade ud ad din entrédør uden videre. Derfor skal du skifte låsen med vrider ud med en lås, der åbnes med nøgle både indefra og udefra. Se her hvordan.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
1.500 kroner

Intro

En vrider indvendigt på din lås gør det nemt for en tyv at åbne døren, når han først er kommet ind. Og så er det jo let at bære alle dine værdier ud ad døren. Skift i stedet til en lås, der kræver nøgle på begge sider af døren.

Før du køber den nye lås, så afmonter den gamle, og tag den med i butikken, så du er sikker på at få en ny, der passer i hullerne, hvor den gamle har siddet.

Vejledning

01
Før du monterer den nye lås 3 Trin

1

Afmonter den gamle vrider på indersiden af døren. Skru låsepladen af, og skru så pladen af på ydersiden. Skru også låsecylinderen på ydersiden af.

2

Mål dybden af hullet. For at kunne købe den rigtige låsecylinder og evt. også forlængere, som kaldes cylinderringe, skal du måle dybden både ude og inde.

3

Afmonter vriderstiften ved at skrue skruerne ud i bunden af låsen. Så er du klar til at sætte den nye cylinder i.

02
Sådan monteres cylinderlåsen 10 Trin

Din nye lås er skruet sammen fra indersiden af døren, og rundt om låsecylindrene sidder kraver, der også er skruet sammen indefra. Selve monteringen er ganske enkel, du skal blot tilpasse længden på de skruer, som går igennem døren og holder delene sammen. En tang eller en nedstryger klarer det nemt.

1

Skil dobbeltcylinderen ad. Når du pakker den ud, er cylindrene som regel skruet sammen. Skru skruerne ud.

2

Der er forskel på de to cylindre. Da de skal skrues sammen fra indersiden af døren, skal der være store udfræsninger til skruerne i den inderste cylinder.

3

Skru cylindrene sammen. Hold fast i begge cylindre, og skru dem sammen gennem døren med de medfølgende skruer. Kort evt. af skruerne, hvis de er for lange.

4

Tjek med den udvendige låsekrave. Skruerne skal gå ind i de to “rør” i kraven. Her står, at de rager 13 mm ud, så det er så langt, skruerne skal nå ud fra bunden.

5

Før de lange skruer gennem låsekraven og se, hvor langt de når ud på den anden side.

6

Knib overskydende længde af skruerne. Kan du ikke gøre det med en tang, så brug en nedstryger.

7

Forbind de to låsekraver med skruerne. Hvis den yderste krave sidder lidt for højt eller lavt, har du vendt den forkert. Tjek den lille pil indeni.

8

Spænd skruerne til. Brug en almindelig skruetrækker, ikke en elektrisk, så du ikke risikerer den smutter og laver mærker i døren.

9

Tjek, at låsen virker. Nøglen skal dreje uden besvær, og den skal kunne tages ud af låsen, både i låst og ulåst tilstand.

Nøglerne skal naturligvis ikke sidde i låsen, når du forlader huset. Heller ikke på indersiden ...

Tidsforbrug

Et par timer.

Pris

Fra 700 til 1500 kroner afhængigt af låsetypen.

Sværhedsgrad

Mål op, og tag den gamle cylinder med i butikken, så kan du ikke gøre noget forkert.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Tyverisikring