Tyverisikring

Beskyt dit hjem mod indbrud. Der er mange måder, du kan tyverisikre dit hjem, derfor har vi på disse sider samlet en lang række råd og vejledninger til tyverisikring af hjemmet.

  Tyverisikring – et spørgsmål om 3 minutter

  Hvis du vil sikre dig mod indbrud, er der et helt overordnet mål, du skal stile efter: forsink indbrudstyvene i minimum tre minutter. Internationale undersøgelser viser, at tre minutter er grænsen for, hvor længe en indbrudstyv typisk tør stå og bakse med døre eller vinduer, før han giver op.

  Hvis du sørger for tyverisikring (eller indbrudssikring) af vinduer og døre, kan du nemt gøre det så besværligt for en indbrudstyv, at han opgiver. For hvorfor bruge så meget tid på at komme ind i dit hjem, hvis det er nemmere at bryde ind hos naboen?

  Effektiv tyverisikring med “Skræm – Stop – Afslør” konceptet

  Gør Det Selv har, i samarbejde med politi og eksperter, udviklet tyverisikring konceptet “Skræm – Stop – Afslør”. Det går helt enkelt ud på at prioritere indsatsen, når du vil tyverisikre og indbrudssikre:

  1. Skræm
   Først forsøger du at afskrække tyven fra overhovedet at finde dit hus interessant. Det handler om at få huset til at se beboet ud, at advare om tyverisikring som dna-mærkning eller lignende tiltag, have automatiske tænd- og slukure på lyset om aftenen, og at få huset til at se beboet ud, også når du ikke er hjemme.

  2. Stop
   Hvis indbrudstyven ikke lader sig skræmme, er næste skridt at stoppe ham. Her handler det om tyverisikring af døre og tyverisikring af vinduer med gode låse, hasper og beslag.

  3. Afslør
   Hvis alt andet fejler, og tyven alligevel kommer ind, kan du forsøge at afsløre ham med alarmer og overvågningskameraer. Men det er sidste skridt i din tyverisikring.

  Den billigste tyverisikring er at skræmme

  Metoden “Skræm – Stop – Afslør” er også opbygget, så første og vigtigste skridt “Skræm” er den billigste form for tyverisikring, mens de afslørende alarmer og overvågningskameraer typisk udgør en langt større investering.

  Du kan skræmme tyven med få billige tænd- og slukure, med lidt rod i entreen og naboens hjælp til at tømme postkasse og fylde skraldespand, når du er på ferie. Og det allermest skræmmende for en indbrudstyv er faktisk venlighed: hils pænt på alle, du møder i kvarteret, og spørg gerne fremmede, om du kan hjælpe dem. Det er den mest effektive tyverisikring. En tyv, der er set, er nem at genkende, og han vil ofte fortrække til et andet kvarter, hvis han er blevet hilst på.

  Tyverisikring af vinduer og tyverisikring af døre

  Det er naturligvis mere omkostningstungt at skifte vinduer og døre til mere sikre modeller. Men gode låse og beslag kan gøre det som tyverisikring i langt de fleste tilfælde.

  Her skal du være særligt opmærksom på terrassedøren og vinduer, der ligger væk fra vejen og nysgerrige blikke. Jo længere tid en tyv kan stå i fred ved en dør eller et vindue, jo sikrere bør den være. En terrassedør bør altid have en lås på den indvendige side, som du låser, når du forlader hjemmet. Og hvis du skifter terrassedøren, så overvej at købe en med laminerede ruder, som en næsten umulige at bryde igennem.

  Få masser af konkrete tips og tricks til tyverisikring

  Her finder du en stribe artikler, der kan vejlede dig, når du skal tyverisikre dit hus mod indbrud. Husk, at du ikke blot sikrer dig imod at få stjålet dine ting. Du sikrer dig også imod den meget ubehagelige oplevelse det er, når fremmede har rodet i dine og familiens ting. Og ikke mindst imod den utryghed, der følger efter et indbrud.