Nem overvågning alle kan sætte op

Beskyt dit hus med trådløse overvågningskameraer, der giver knivskarpe billeder af uønskede besøgende. Kameraerne fra Arlo er virkelig nemme at samle, sætte op og styre i den medfølgende app.

Glem alt om kabler og gnidrede billeder på bånd eller hukommelseskort. Moderne overvågningskameraer kører på de samme batterier i månedsvis, er nemme at sætte op og kan lagre optagelser via dit trådløse internet i den såkaldte sky, hvor de nemt kan tilgås.

Så hvis du gerne vil bruge videoovervågning som en del af din tyverisikring, har det aldrig været nemmere at komme i gang.

Hold dig til ét system

Der findes mange systemer, som minder en del om hinanden. Har du allerede et alarmsystem, bør du undersøge, om der findes kameraer, som passer til. Er det ikke tilfældet, anbefaler vi, at du holder dig til én producent, så alle kameraer samles i én app, og så du kun skal lære den at kende.

Enkelt og avanceret

Vi har valgt at fokusere på systemet fra Arlo, fordi det har et godt udvalg af udstyr, som vi tidligere har testet til topkarakter. Den smarte software, som du har adgang til via en mobilapp eller internetbrowser, kan fx opstille zoner i billedet, hvor kameraet skal være særlig opmærksom, den skelner selv mellem kæledyr, mennesker og pakkeleveringer, og så lagrer den optagelserne i præcis 30 dage og sletter selv løbende, som loven foreskriver.

Vil du have fuldt udbytte af Arlo-systemets mange funktioner, skal du dog tilkøbe et abonnement, som koster fra 29 kroner om måneden, alt efter hvor mange kameraer du har tilmeldt.

Et imponerende udvalg

Arlo-systemet har en masse smarte kameraer og tilhørende udstyr, der gør det nemt at løse de fleste overvågningsopga -ver i og omkring hjemmet. Her har vi udvalgt en håndfuld af dem, vi finder smartest.

Arlo Essential Video Doorbell

En dørklokke En dørklokke med indbygget kamera, mikrofon og sirene, så du kan snakke med besøgen -de via din mobil, når du ikke er hjemme.

Set til 1.359 kroner

Arlo Ultra 4K

Har kraftigt LED-lys og infrarødt nattesyn. Kan opsættes til at ignorere zoner og zoomer selv ind på ansigter og bevægelser.

Settil 2.179 kroner

Arlo Pro 3 Floodlight

De store LED-paneler gør dag til nat med deres 2-3.000 lumen. Maksimal lysstyrke kræver dog, at Floodlight er tilsluttet strøm.

Set til 2.290 kroner

Outdoor Security Mount

De mindre kameraer kom kommer med en magnetholder, som fungerer glimrende. Men du kan også tilkøbe en mere robust løsning.

Set til 140 kroner

Solcelle

Hvis du vil slippe for at skulle oplade dit kamera, kan du opsætte en solcelleoplader, der klarer arbejdet for dig.

Set til 555 kroner

Arlo Essential

Den lille robuste og vejrbestandige enhed optager udelukkende i HD og har indbygget nattesyn og bevægelsessensor. Set til 849 kroner

Arlo Go 4G

Har indbygget simkort, så den kan tilsluttes og overføre via 4G-mo -bilnettet. Det er smart, når det trådløse internet ikke rækker.

Set til 2.990 kroner

Find den rette placering

Når du skal finde den rigtige placering til dine kameraer, skal du sikre dig to ting: at kameraerne kan se det område, de skal, og at der er tilstrækkelig forbindelse til det trådløse netværk. Begge dele tjekkes via appen på din mobil, og det er derfor en fordel at installere kameraerne i appen, inden du går i gang med at skrue dem op.

Tag din mobil i hånden, og følg med på skærmen, mens du finder den rigtige vinkel og endelige placering. På skærmen kan du både aflæse signalstyrken og tjekke, om du kan se de døre, vinduer eller adgangsveje, du gerne vil overvåge. Kameraerne har vidvinkel, så placér dem over hovedhøjde og cirka midt for det, du vil overvåge.

Med eller uden base
Mens nogle Arlo-kameraer kan kommunikere direkte over wi-fi, har andre behov for en såkaldt base-enhed, der med et kabel kobles til din router og sikrer en bedre trådløs forbindelse til dine kameraer. Til de kameraer, hvor det er et krav, følger baseenheden med. Baseenheden kan også være løsningen, hvis dit hus er godt isoleret, og du derfor døjer med dårligt wi-fi-signal.

3 bud på effektiv overvågning

Der er en masse kameraer at vælge imellem alt efter behov og budget. Her har vi sammensat nogle forskellige løsninger, der passer til forskellige boligformer. Det er nemt at udvide sin overvågning løbende med ekstra kameraer, solcelleopladning eller andet, hvis behovet opstår, eller man vil sprede indkøbet ud.

Midterrækkehuset

Med naboer til begge sider behøver vi kun overvåge for- og baghaven. Foran vælger vi en dørklokke med kamera for at spare plads og få to funktioner i én - dørklokkeplaceringen passer også med overvågning af hele forhaven. Baghaven klarer vi med en Pro 3 Floodlight, der både fungerer som kamera og praktisk belysning, hvis vi skal hente noget i haven om aftenen.

1 x Essential Video Doorbell ved hoveddør
1 x Pro 3 Floodlight i baghave

Set til 3.649 kroner

Den mindre villa

Til et lille enfamilieshus i ét plan har vi valgt en pakkeløsning med de tre billigste kameraer i serien. De giver os kun HD-video og har ikke indbygget lys, men de kan stadig se om natten og dækker vores behov. Du kan altid senere supplere op med bedre kameraer, indbygget lys eller en videodørklokke til en lidt bedre dækning af forsiden af huset.

3 x Essential HD

Set til 2.250 kroner

Luksusvillaen

Til den store villa har vi valgt ikke at spare. Vi har et Arlo Go med mobilforbindelse ved vores port, fordi det trådløse netværk ikke rækker så langt, og vi ikke gider bøvle med kabler. Det tilslutter vi en soloplader, så batteriskift heller ikke bliver et problem. Arlo Ultra giver 4K-video, nattesyn og lys hele vejen rundt om huset.

1 x Go med soloplader (til indkørslen)
5 x Ultra 4K (til resten)

Set til 12.512 kroner

Start i appen

Da Arlo kommunikerer via dit trådløse netværk, er det vigtigt, at der er et godt wifi-signal der, hvor kameraet skal placeres. Derfor kan du med fordel opsætte kameraet i appen og tjekke signalstyrken på stedet, inden du går i gang med at bore og skrue. Moderne velisolerede huse skærmer desværre også ret godt for wi-fi-signaler.

Arlo-appen er meget pædagogisk og rummer en manual til hver enkelt enhed - komplet med tegninger og oversigt over det værktøj, du skal bruge. Så det er nemt at tilføje nyt udstyr.

1

Tryk på den enhed, du ønsker at installere i appen. Herefter skal du blot følge vejledningen, som er meget pædagogisk og nem at forstå.

2

Tjek signalstyrken og kameraets synsfelt i appen. Det kan være en god idé at forsøge dig med flere placeringer og vælge den, hvor signalet er bedst. Kan du ikke få stærkt nok signal, kan en mulig løsning være at installere en baseenhed, som kan købes separat eller som en del af et sæt.

Skru kameraet op

Arlo Pro 3 Floodlight, som vi sætter op sammen med en solcelleoplader, skrues fast på en bagplade, mens de mere kompakte kameraer kommer med en simpel magnetisk holder, der kan monteres med en enkelt skrue.

1

Montér bagpladen med de medfølgende skruer. Vi sætter vores under skurets udhæng og behøver ikke bruge de medfølgende plugs. En pil i bunden af pladen viser, hvordan pladen skal vende.

2

Soklen klikkes fast på bagpladen og fastgøres med skruen i bunden.

3

Kameraet placeres i den rette vinkel og skrues fast ved at dreje på soklen. Åbn appen, og følg med på skærmen, mens du finder den rette synsvinkel til dit kamera. Hvis du ikke som os også skal installere en solcelleoplader, kan du stoppe her.

4

Solcelleopladeren skrues op på et udhæng eller lig- nende, hvor den nemt kan opfange sollyset. Det bedste resultat opnås, hvis solcellen peger mod syd. Ladekablet fra solcelleopladeren klikkes på kameraet. Det er et magnetisk stik, som kun kan sidde på én måde.

    Andre læser lige nu ...