Slut med kabelkaos - på den nemme måde!

Rodede bunker med ledninger er et grimt syn. Det er heldigt, at det er ret nemt at rydde op og få styr på ledningerne. Det kan gøres på flere måder. Her får du 4 hurtige (og billige!) løsninger, der giver dig styr på ledningerne på ingen tid.

4 hurtige (og billige!) løsninger

Nogle gange kan man nøjes med at holde det simpelt, og med strips, kabelsøm og kabelspiraler kan du faktisk gøre en del for at få styr på rodet.

Skjul ledningerne med strips

1. Strips

Rodet forsvinder ikke, hvis du samler ledningerne med strips, men det hjælper meget på det, hvis de ikke ligger som en stor bunke spaghetti, så strømstikket til TV’et og HDMI-stikkene til ungernes spillekonsoller kan sagtens syne af lidt mindre, hvis de sættes sammen med et par strips.

Plastikstrips findes i et utal af farver, former og længder og kan købes i alle byggemarkeder og større supermarkeder. Strips fås også i velcroform – så kan du åbne og lukke dem, så mange gange du vil.

Skjul ledningerne med kabelsøm

2. Kabelsøm

Endnu en rigtig nem løsning, der giver et hæderligt resultat. Har du en gulvlampe, som har sin faste plads ved siden af sofaen, kan du lige så godt gøre lampeledningen fast til fodpanelet. Det skjuler selvfølgelig ikke ledningen, men det får den til at se mindre synlig ud. Kabelsøm kan bruges i en lang række forskellige situationer, hvor du kan gøre ledningen fast til et fodpanel eller en dørindfatning.

Skjul ledningerne med kabelspiraler

3. Kabelspiraler

En god og nem måde at pulje kablerne sammen på er at stoppe dem i kabelspiraler, også kaldet kabelsamlere.

2 m kabelspiral koster cirka 100 kroner og er en smart løsning til kabelrodet ved fjernsynet, hvis du ikke er tilfreds med strips.

En fordel ved kabelspiralen er, at du kan trække en ledning ud midt på spiralen, hvis der skal tilsluttes apparater, som ikke står lige ved siden af hinanden.

Skjul ledningerne med kabelsokker

4. Kabelsokker

Et godt alternativ til kabelspiraler og strips er de såkaldte kabelsokker. Det er et hylster i nylon, som lynes sammen om 4-5 ledninger, så de er samlet. Det er smart og relativt diskret, og med en pris på 50 kroner for 50 cm kabelsok er det også en billig løsning.

Vil du læse mere om, hvordan man skjuler sit kabelkaos?

Så anbefaler vi:

Vores bedste tips til at skjule ledninger og kabler i hjemmet

Sådan fræser du ledningerne ind i væggen

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Indretning